Jubelhelg for Johann i junior-NM og medalje i laghopp

Johann Forfang har hatt en jubelhelg i junior NM i Lillehammer. Det startet med sølv i liten bakke på fredag, fortsatte med å ha de beste hoppene i laghopp-konkurransen og vinne en ny sølvmedalje sammen med Alexander Henningsen og Jonas Sandell, før han avsluttet med å vinne i stor bakke. Etter den rekka framstod han som mesterskapets dominerende hopper. Johann har i mange år vist at han kan prestere på høyde med de beste. Han har mange seire å vise til i rekrutt- og norgescup og har representert Norge ute. Men denne gangen har han truffet for fullt når det gjelder og klart å være best i et mesterskap. Det er fristende å kalle det for et gjennombrudd.

Vi gratulerer fra klubben og ønsker Johann velkommen sammen med de tidligere norgesmestere blant oss: Dag Tessem i senior, Tord Markussen Hammer to ganger i junior og Stein Johannessen en rekke ganger i veteranklassen.

Fredag, liten bakke: sølv til Johann Forfang
Johann Forfang hadde åpenbart godt av en hvil fra reising og konkurranser. I steden reiste han hjem og stilte som veileder for klubben hoppere under RC-rennet i Grønnåsen forrige helg – uten å røre skiene selv.

Årets junior-NM går på Lillehammer. Alt under den offisielle prøvehoppingen på torsdag viste Johann at noe var på gang. I det første hoppet noterte han seg seg for det lengste svevet. Også¨det andre hoppet var solid gjennomført.

I dagens konkurranse i liten bakke (K90) konkurrerte han med Mads Berggard om seieren. Mads var lengst i det første hoppet med 98,5 meter, bare halvmeteren foran Johann. Men dommerne belønnet stilen hans til sju stilpoeng bedre, så Johann var totalt åtte poeng bak før andre omgang. – Jeg veivet litt og tok inn noen meter på slutten, men da ble det langt opp til Mads Berggaard, forklarte Johann etter konkurransen.

I andre omgang var det Johann som hoppet lengst med 101 meter, mot Mads sine 99,5. Igjen var Mads bedre på stil. Likevel fikk Johann omgangens høyeste poengsum. Men sammenlangt ble det for mye å ta igjen fra første omgang, så han endte på andreplass – sju poeng bak Mads. Åtte og et halvt poeng bak ham kom Daniel Andre Tande på tredjeplass.

Dette var en stor oppmuntring for Johann og en flott prestasjon som vi er virkelig stolte av! Vi gratulerer!

Lenger ned på lista kom Jonas Sandell på 13.-plass etter hopp på 90,5 og 93 meter. – Jeg ble for stressa på hoppkanten og fikk ikke flyt i bevegelsene, forklarte Jonas. – Dermed ble det heller ikke langt.

Alexander Henningsen og Espen Eriksen delte 34.-plass. De var bare to poeng bak å komme med blant de 30 beste som fikk hopp i andre omgang.

Resultater fra dagens renn her.

Se omtale på nettsida til iTromsø.

Lørdag, laghopp: Sølv til Tromsø
Trioen Alexander Henningsen, Jonas Sandell og Johann Forfang tok sølv i laghopp. Med mer erfaring og trening har gutta dermed tatt to steg oppover på resutatlista sammenliknet med i fjor. Det var også en stor oppmuntring for nord-norsk hoppsport at Finnmark kom på 4.-plass. På det laget hoppet Ole Mathis Nedrejord, Stian Danielsen og Idar Marø.

Etter første omgang lå Tromsø-hopperne på 3.-plass. Alexander hoppet 89 meter, Jonas 91 og Johann 99. Alexander slo av til 85 meter i andre omgang, mens både Jonas og Johann økte til hhv 96 og 101 meter. Hoppene til Johann var best i begge omgangene. Sammenlagt kom de 24 poeng bak Hedmark sitt 1.-lag med Kristoffer Sørli, Mathias Rebne Stenseth og Espen Røe. Tromsø-laget var igjen 24,5 poeng foran Akershus.

Favorittlaget Buskerud 1.lag ble akterutseilt i første omgang da Knut Jokerud Strand ble disket for ukorrekt utstyr. Det samme gjorde Nordland som fikk Kristoffer Pedersen disket.

– Jeg var ikke helt fornøyd med egen hopping, men laginnsatsen var upåklagelig. Dette var skikkelig moro! sa Alexander Henningsen etter at medaljen var et faktum. Han har all grunn til å være fornøyd: det beste resultatet fra Troms i laghopp i junior NM inntil i dag var en bronsemedalje i Molde i 2005. Laget den gang bestod av Ole Christian Henriksen, Tord Markussen Hammer, Lasse Hansen fra Unglyn (Sørreisa) og Glenn A Solli fra Bardu IL.

Resultater fra laghopp her.

Søndag, stor bakke: Gull til Johann Forfang
Johann liker seg best i stor bakke. Det viste han med å krone en allerede vellykket helg med å gå helt til topps i denne siste konkurraqnsen i junior-NM. Etter første omgang lå han på andreplass – 1,4 poeng bak Espen Røe. Da hadde Espen hoppet en halv meter lenger enn Johann med 127 meter og fått et halvt stilpoeng mer. Men i siste omgang slo Johann virkelig til med 132 meter. Det var 5 meter lenger enn konkurrenten. Dermed vant han med solide 11,7 poeng foran Espen Røe, som igjen var 12,7 poeng foran Jonas Gropen Søgård.

Jonas Sandell ble nr 9 etter hopp på 117,5 og 115 meter. Alexander Henningsen ble nr 28 etter å ha landet på 113 og 108 meter. Espen Alexander Eriksen fikk bare ett hopp. Det ble 101,5 meter og ga ham 42. plass.
Resultatliste K128 her.

Omtale av stor bakke fra iTromsø her.

Se arrangørenes hjemmeside her.

Tagger: