Rekruttrenn med god oppslutning

Lørdag var en usedvanlig travel dag i Grønnåsen med rekruttaktivteter og renn – og fullt hus på kafé og premieutdeling etterpå.

Det har vært ei travel uke for alle som har holdt på i bakkene i Grønnåsen. Snøen har lavet ned. Tirsdag klarte vi å få tråkket nesten alle bakkene og få avviklet hoppskole og litt trening. Hver dag etter har det vært nye dunger å tråkke og rulle. Det var derfor stor glede da morgenen for rekruttarrangementet vårt opprant med strålende sol. Det ble starten på en flott dag i bakkene.

De ivrigste kom et par timer før annonsert start. Det ble hoppet og hoppet i alle de tre minste bakkene. Noen svevet høyt opp, andre snek seg over kulen, noen gikk på magen. Men opp igjen og hoppe videre.

Kl 13 ble det renn. K6 lå der med flott profil, et godt spor og profesjonell merking med lengdemål og granbar. Herold Trond ropte opp navnene på hopperne, starter Trond hevet flagget, og applausen steg for svev på 4 meter og første gang med nummer på brystet. Så gikk det over til 12’ern. Snømengdene hadde gjort at porselenssporet var gitt opp og vanlig snøspor satt – dessverre litt ujevnt etterhvert. Her fikk en del av hopperne fra hoppskolen virkelig vist hva de har lært. Selv med så dårlig gli som det var i dag, landet mange på 10-11 meter. Det var spesielt gledelig at så mange jenter var med siden det kom fire tilreisende fra hoppskolen i Øverbygd. De kunne fortelle at de visste om enda noen flere venninner som kanskje skal begynne å hoppe de også. Så snart får vi kanskje en fyldig jenteklasse i kretsen!

Siste bakke var K30. Her var det mest de yngste aktive hopperne i klubben som deltok. Selv om sporet var flott, så var glien og farten dårligere enn vanlig. En del syntes nok derfor at det ble litt kortere enn de er vant til. Men det er virkelig artig å se hvordan mange av dem har blitt trygge på bakken og begynner å tråkke til – noen med skikkelig fin framover-stil allerede. Men så har da en del av dem egentlig skiftet over til 50’n. Da var det godt å se at de første fra hoppskolen tok løs fra stål-bommen nede i 30’n etter rennet – vi satser på påfyll i alle bakkene!

Til slutt var det premieutdeling i et fullstappet klubbhus. Alle de 24 hopperne fikk høre lengdene sine og ble belønnet med lue, nål med ”Grønnåsen hoppsenter” og applaus fra et fullsatt klubbhus. Så kunne det feires med vafler og kaker i kaféen. Hvis man hadde tid til slikt, da, før man strøk på dør igjen med kurs for bakken.

Rekruttrenn 130310 resultater

Etterord om søndag

Søndag meldte det seg to gutter på klubbhuset; om de kunne få låne ski? Den ene hadde vært med og hoppet dagen i forveien og syntes det var så artig at han dro med seg kompisen. Det fikk de, sammen med en oppfordring om å komme på hoppskolen. Så gikk det en liten stund til, og dermed dukket det opp to til i samme ærend. Flere andre kom også og hoppet, stort sett på langrennski. Det ble observert flere lange svev i K6 og toppfart fra K12. Det var et yrende liv en lang stund fra entusiastiske unger som fortalte at de pleide å komme for å hoppe her.

Takk til de som stod for arrangementet

Rennleder: Trond Varsi

Herold: Trond Varsi

Starter: Trond Evertsen

Målesjef: Asgeir Nyseth

Sekretariat: Hanne Sætermo og Ann-Helen Øverås

Førstehjelp: Hanne Sætermo

Ansvarlig for kafeen: Laila Breivik

– og en rekke medhjelpere som stekte vafler, målte, veiledet, jublet og klappet.

Annonsering på forhånd:

Hei alle små og store hoppere!

Lørdag 13.mars fra kl. 12 blir det hoppaktiviterer for rekrutter med avsluttende hopprenn i K6, 12 og 30-meteren i Grønnåsen Hoppsenter. Startkontigent i rennet er kr 50,-. Det blir premier.

Åpen kafè. Alle er velkomne!

13.03.2010 22:00