Jonas til Japan

Jonas Sandell får debutere internasjonalt allerede denne sesongen. Han har nå fått beskjed om at han er den eneste norske hopperen som skal delta i Miyasama Ski Games i Sapporo 1. – 3.mars. Han reiser sammen med treneren sin fra Trønderhopp, Morten Solem, allerede tirsdag neste uke etter først å ha hoppet junior NM. Dermed har han også oppnådd det andre store målet som han hadde satt seg foran sesongen i tillegg til å rykke opp i eliteklassen – å få komme utenlands og hoppe. Det skjedde adskilig raskere enn han hadde tenkt seg ved sesongstart. Vi gratulerer!

Sapporo ligger nord på øya Hokkaido i Japan. Her er det vanlig med skikkelig vinter og mye vær. Byen er kjent for å ha arrangert både vinter-OL og VM på ski.

Miyasama Ski Games arrangeres i år for 84. gang. Det blir konkurrert i langrenn, hopp, kombinert, skiskyting, alpint og freestyle. De har gode hoppbakker, og det skal være én konkurranse i K90 og én i K120. Norge inviteres til lekene annethvert år.

Lekene er startet med støtte av den japanske kongefamilien. De kongelige er vanligvis tilstede både på åpnings- og avslutningsseremonien og på hvert enkelt arrangement. Det er også kongelig stil over trofeene til gullvinnerne: De er laget i ekte gull og sølv og er verdt flere hundre tusen. Men tidligere vinnere rapporterer at etter den storstilte premieutdelingen, har det vært en like staselig seremoni der vinnerne måtte levere tilbake trofeene i bytte mot en miniatyrutgave. Så du blir nok ikke rik denne gangen heller, Jonas!

Tagger: