Ny seier til Jonas Sandell i Midtstubakken

Norgescupen denne helgen går i Midtstubakken.

I rennet på lørdag var det nok en gang Jonas Sandell som kom høyest opp på resultatlista i sin klasse av Tromsø-hopperne. I første omgang hoppet han en halv meter kortere enn bestemann, Sondre Vestøl Bråtane, som fikk 101,5 meter fra bom 17. Jonas landet på 101 meter også i andre omgang. Men Sondre kom tre meter lengre, og dermed ble de to nr 1 og 2 i begge omgangene – og sammenlagt i A-klassen. Det skilte 7 poeng mellom dem. På tredje plass kom Stian Danielsen fra Alta, 5 poeng bak Jonas. Alexander Henningsen ble nr 19 etter hopp på 89,5 og 92 meter.

I eliteklassen leverte Johann Forfang to jevne hopp. Fra bom nummer 12 hoppet han henholdsvis 98 og 98,5 meter. Han kom på 7. plass, 23 poeng bak vinneren Kenneth Gangnes. Tord Markussen Hammer ble nummer 19.

I B-klassen klatret Espen Alexander Eriksen opp til en 16. plass. August Elvevold hopper første året i Norgescupen denne sesongen. Han debuterte i B-klassen i dette rennet etter å ha hatt den obligatoriske starten i C. Det ble 33.-plass.

Se omtale, bilder og resultater fra Skiforbundet her.

søndag var forholdene ustabile med mye vind.

Jonas Sandell bekreftet hvilken god stim han er i og fikk en ny seier i A-klassen. Han var den eneste i klassen som hoppet over 100 meter og landet på 103 meter fra bom 15 i første omgang, og 100,5 meter fra bom 13 i andre. Dermed vant han med 16 poeng foran Stian Danielsen fra Alta. Lørdagens vinner, Sondre Vestøl Bråtane, ble nummer 3, så det var de samme tre guttene som stod på pallen på søndag i litt stokket rekkefølge.
– Det hadde kanskje blitt flere som hadde hevdet seg i toppen om forholdene hadde vært bedre. To av de som normalt gjør det godt ble vinket av bommen av trenerne sine, fortalte Jonas etter rennet.
Jonas ledet etter første omgang. Han har etter hvert fått kjenne på følelsen av å sitte sist på bommen og skulle forsvare den posisjonen. – Jeg har gjort det noen ganger nå. Jeg er dessuten ranket så høyt at jeg ofte hopper sist også i 1. omgang. Det var litt stressende i starten. Men nå føler jeg at jeg mestrer det bra, forteller han. Om den gode rekken betyr opprykk til eliteklassen er han rolig på. – Det har sine fordeler å få hoppe i A-klassen og få utfordringen med å hoppe sist.

I eliteklassen var Kenneth Gangnes uslåelig denne helgen og vant begge rennene – i dag med to hopp på rundt 140 meter. Johann Forfang hadde et middels førstehopp på 105 meter fra bom 10. I andre omgang traff han godt og landet på 130,5 meter fra bom 5. Det var omgangens fjerde beste hopp og viser hva han har inne. Han endte på en delt 8.-plass til slutt. -Plasseringen er jeg ikke fornøyd med, men jeg er fornøyd med at jeg får gjor jobben, og så får forholdene være som de er. Vi ble sittende på toppen og vente en lang stund mens juryen hadde et møte om rennet kunne fortsette. Noen var heldige og fikk oppdrift, mens andre var uheldige og fikk baktrekk, sa Johann til iTromsø etter rennet.

I B-klassen har Espen Eriksen begynt å fly lenger. I dag ble det en oppmuntrende 10.-plass med et hopp i andre omgang på 95 meter fra bom 18 som et godt punktum. August Elvevold ble nr 34.

Omtale, bilder og resultater fra Skiforbundet her.

Tagger: