Seier og bakkerekord til Jonas i NC på Rena

Lørdag
Johann Forfang og Jonas Sandell viste begge to solid hopping i Norgescupen på Rena på lørdag. Johann Forfang lå på tredjeplass etter første omgang med et hopp på 130 meter. Dessverre klarte han ikke å holde samme standarden i andre hoppet og landet på 119 meter. Likevel, det holdt til 5.-plass totalt, 24 poeng bak vinneren Mats Berggaard. På 2.-plass kom Vegard Swensen fra Asker, oppvokst som hopper i Grønnåsen.

I A-klassen fortsatte Jonas Sandell for tredje renn på rad å levere hopp som kvalifiserte for pallen. Denne gangen ble det 2. plass etter hopp på 133 og 130 meter – 9 poeng bak vinneren Jarl Magnus Rieber. Det var også gledelig for nordnorsk hoppsport at Stian Danielsen fra Alta kom på 3. plass. Alexander Henningsen fulgte opp med en fin 12. plass etter hopp på 120 og 122,5 meter.

Skiforbundets omtale, resultatliseter og foto fra lørdag her.

Søndag
På søndag var det skikkelig kaldt, under minus 20, og det ble ingen prøveomgang.

Jonas slo til i førstehoppet og satte bakkerekord på 139 meter. Han var imidlertid ikke god nok på stilen, så Jarl Magnus Rieber med 136 meter snek seg 0,6 poeng foran ham på resultatlista. I 2. omgang var farten satt ned med to bommer etter flere lange hopp. Likevel slo Jonas til med 137 meter. Den lengden var det bare Jarle Bråtane som var i nærheten av å følge med 135 meter. Jonas vant dermed rennet med 280 poeng, 7 poeng foran Jarle og hele 36 poeng foran nr 3, Jarl Magnus Rieber.

I samme klasse kom Alexander Henningsen på 16. plass i dag etter hopp på 123 og 117 meter. Idar Marø fra Alta ble nr. 6.

Jonas var naturligvis utrolig fornøyd etter rennet. – Jeg hadde egentlig bare en fordel av at det ikke ble noen prøveomgang. Vanligvis hopper jeg best i det føste hoppet mitt. Jeg har jo god grunn til å være fornøyd med lengdene. Men jeg gjør ikke en god nok jobb med nedslagene. De blir for stive, og det trekkes jeg for. Her er det bare å øve mer – Jarl Magnus Rieber viser jo at det går an.

I eliteklassen ble det store endringer i toppen. Ingen av de to som var på toppen av lista fra lørdagens renn klarte å gjenta det. Johann Forfang hadde et relativt kort førstehopp på 120 meter. Men da var startbommen for de beste satt 5 avsatser lavere enn i A-klassen etter de lange hoppene de hadde levert. I andre omgang fikk elitehopperne gå opp en avsats. Johann la da på til 130 meter. Han kom på 10.-plass totalt.

Johann var alt i alt ikke så fornøyd med helga. – Prøvehoppet mitt på lørdag var det beste. Men jeg følger jo likevel relativt bra med selv om jeg ikke får ut det jeg kan. Førstehoppet på søndag var dårlig. Det gikk mye bedre i andre omgang selv om det var et stykke unna der det skal være. Det viktigste for meg nå framover blir uansett å finpusse framover mot junior-VM.

Omtale av rennet med bilder fra Skiforbundet her.
Resultatliste fra søndag her.

Tagger: