Avlysning i Lahti, god prøvehopping av Johann Forfang

Hele konkurransen i kontinetalcupen i Lahti ble avlyst. Både lørdag og søndag blåste det kraftig vind. Avgjørelsen var lett – det var klart at vi ikke kunne la hopperne sette utfor med over 10 sekundmeter vind, sa arrangørene. Se bilder hos FIS.

Det ble derfor ikke anledning for Johann Forfang til virkelig å få vist seg fram og sanke poeng i denne internasjonale sesongdebuten. Synd, fordi har leverte meget god prøvehopping på fredag mens forholdene fremdeles var gode nok. I det første hoppet fikk han 119 meter, mens andrehoppet fra en bom lavere var på 122. Det holdt til hhv 14.- og 9.-plass i omgangene. Tyskeren Maximilian Mechler var best i begge omgangene med hopp på henholdsvis 127 og 129,5 meter i denne 130-metersbakken.

Johann hevdet seg meget godt i den norske troppen, for eksempel sammenliknet med Vegard Swensen og Ole Marius Invaldsen, som ligger på henholdsvis 4. og 5.-plass i kontinentalcupen og fikk hoppe i åpningen av verdenscupen på Lillehammer. Vi håper det holder framover og gir fornyet uttak til COC og nye anledninger til å sanke poeng.

Se resultatene fra prøvehoppingen her.

Nyhet 11. desember:
Norges skiforbund har i dag tatt ut Johann Forfang på laget som skal hoppe kontinentalcup i Lahti 14. – 16. desember. Uttaket kom etter god hopping i NM og i Norgescupen – se tidligere nyhetssaker. Vi gratulerer og ønsker lykke til!

Se omtale av uttaket og bilde av Johann her.

Tagger: