Johann debuterte i verdenscupen

Johann Forfang ble tatt ut på nasjonal kvote til verdenscuprenn på Lillehammer etter å ha blitt suverent best i det norske uttaket. I kvalifiseringen i rennet slo han til med et suverent hopp som ville ha holdt til andreplass. Hadde det bare ikke vært for at dressen var noen centimeter for stor. Isteden ble han diskvalifisert. Slikt er naturligvis fortærende ergerlig, men Johann tok det sporty: -Da var det mitt eget utstyr som til slutt skulle stikke kjepper i hjulene for verdenscupdebyen min. Jeg legger meg helt flat og skal sørge for at dressen sitter neste gang, skrev han på fjesbok-sida si, og føyde til: – Når det er sagt er jeg glad for å se at nivået på hoppingen min er på høyde med mange av de beste i verden.

Uansett, både gjennom uttaket og det han fikk hoppet i rennet fikk Johann vist seg fram og demonstrert at han er i sin beste form noensinne. Klubben har ikke hatt noen deltakere i verdenscupen siden storebror Daniel var med, så både for hoppmiljøet i Tromsø og Johann selv var det stas å bi tatt ut.

Nå venter videre hopping i kontinentlacupen (COC), som er nivået under verdenscupen. Johann har alltid tenkt langsiktig om sin egen utvikling og hadde vel først og fremst sett fram til å stabilisere seg der. Men debuten på Lillehammer har snudd om på tankene om verdenscup: – Jeg er bare enda mer sulten etter hendelsen på Lillehammer. Når jeg ser at jeg får det til og faktisk har noe der å gjøre, så er jeg også i angrepsposisjon nå, sier Forfang til iTromsø. – Forskjellen nå fra tidligere er at det jeg ser som har vært et slags drømmemål og et hårete mål plutselig er veldig oppnåelig.

Les hele intervjuet i avisa iTromsø (også mange lenker til omtale av rennet og tidligere intervjuer).

Johann var suveren i uttaket til verdenscuprennet. Les Nordlys her med omtale av uttaket og intervju.