Ivrige rekrutter og lange svev

Helgas viste bredden i hoppmiljøet i Tromsø. I 6-metersbakken hoppet tannløse rekrutter 3 – 4 meter. I K70 vant Simen Sætermo Øien med et lengstehopp på 73 meter. Og ute i den store verden var Tromsøhoppere med på Ungdoms-OL, hovedlandsrenn og Norgescup.

Blåmann sitt renn på lørdag
Denne hopphelga begynte i Ersfjorden. Blåmann samlet 90 deltakere i langrennet. De hadde satt i stand bakkene godt og fikk nærmere 20 stykker til å prøve seg. De nye hoppskiene med NNN-bindinger, som de hadde fått låne av oss, var en sterkt medvirkende årsak til at så mange fikk lyst til å hopp. Det var spesielt gledelig at en god del av dem tok steget opp i selve Jossabakken.

Grønnåsen på søndag
Søndagen i Grønnåsen ble en av de første helgene med sol og varme som gjorde det riktig trivelig å være i hoppbakken.

I de minste bakkene var det mange fra hoppskolen. Men også en del som ikke går der, og som faktisk ikke hadde hoppet i bakken i Grønnåsen før. Nummer på brystet, granbar, flagg og målestreker er stor stas. Innsatsen var da også upåklagelig. I 6-metersbakken var det stabile hopp rundt 4 meter. En hadde sånn kraft i satsen og opptrekk at skituppene kom først på 2 meter og gutten et sted rundt 3,5; men mor stod klar, og han kom seg raskt opp igjen. De litt eldre i K12 har hoppet seg godt inn i bakken, og her fikk vi se noen lange svev helt opp til 12 meter. Til stor applaus fra alle oppmøtte foreldre og venner!

I K30 ville omstendighetene at Gabrielle Dahl Evertsen (11) ble den eneste hopperen denne gangen; de andre jentene var på reise, og gutta fra hoppskolen er ikke helt oppe enda. Men nå kommer de, Gabrielle: Etter premieutdelingen var det full aktivitet på de ivrigste av dem. De har nå begynt å jobbe seg oppover i 30-metersbakken. Flere av dem er nå circa halvveis opp til bommene. Vi gleder oss til å følge dem videre!

Stunt-reporter med komet-karriere
I 45-metersbakken tro senioren Knut Mikkelsen til med dagens lengste hopp på 45 meter i prøveomgangen – til stor overraskelse for lengdemålerne som stod lenger oppe. Lyset var vanskelig, så han måtte trekke seg litt og fikk to ganger 42 meter i rennet. Den virkelige overraskelsen blant seniorene var imidlertid Nordlys sin utsendte stunt-journalist Erlend Bremnes. Han presenterte seg for en drøy uke siden som at han var trukket ut i Puls-redaksjonen til å prøve noe han ikke kunne. Forrige helg startet han forsiktig i 12-meteren på telemarkski. Tirsdag fikk han prøve hoppski og gikk videre til 30-metersbakken. Torsdag og lørdag ble det K45. I rennet i dag begynte han å komme skikkelig frampå skiene og dro seg ned til 38,5 meter i sitt lengste hopp. Dette må vi virkelig kalle en kometkarriere! Vi håper Erlend kommer igjen også når han ikke er på reportasje!

I gutteklassen var det igjen Ask Elvevold (13) som hadde det lengste hoppet på 36 meter. Han ble imidlertid tett fulgt av Vegard Arnesen (11) på 35 meter. Andreas Breivik, Ask Elvevold og Kristian Elvevold var alle sammen jevne på riktig side av 30-metersmerket.

I den største bakken bekreftet Simen Sætermo Øien at han er i god form for tiden med lange svev rundt 70 meter. Lengstehoppet i konkurransen ble 73 meter – forøvrig to meter kortere enn på trening dagen før. Men også Eirik Hansen fikk opp fine hopp med 71 meter som det lengste som ble stående i konkurransen. Vi noterte også at Thomas Ingebrigtsen hoppet stabilt og godt over 60 meter.

Resultatliste fra rennet.