Fortjent fortjenestemedalje til Ivar Solberg

Det var en gladmelding å se i dagens aviser at Ivar Solberg høyst fortjent skal få overrakt kongens fortjenestemedalje av ordfører Jens Johan Hjort i dag. På bildet i Nordlys står Ivar i finstas med tversover som det høver seg en elegant kordirigent. Fra hoppbakken kjenner vi ham i røffere antrekk. Det er da både for innsatsen for korsang og skisport at han får medaljen.

Fra hoppklubben synes vi at dette var utrolig hyggelig.

Ivar er en institusjon i hopp og kombinert. Han har stått på med en utrolig energi for å få bygget opp bakkene i Skjærhaugen i Øverbygd til et imponerende anlegg for ei lita bygd (se omtale her). I Midt-Troms er dette det beste begynneranlegget som finnes nå. Han er en kulturbærer som formidler tradisjoner i skisporten, ikke minst i kombinert. Men han er også med på fornying; jeg glemmer ikke første gang jeg kom på renn i Øverbygd og vi traff på noen småjenter som satt i garderoben og lekte med Barbie-dokker. Av gammel vane tenkte man småsøstre. Men nei da, dette var hoppjenter som Ivar hadde fått med. Og jentene i Øverbgd er tøffe – de driver på med kick-boksing også…

For oss som kommer som tilreisende på renn i Skjærhaugen er det en opplevelse. Ivar er regissør og går i tillegg inn i alle rollene om han ikke får med seg nok folk. Du må regne med å plutselig befinne deg som anviser for å peke ut hvilken bakke det skal hoppes fra, tråkker, måler eller hva han nå trenger hjelp til – og det gjør vi gjerne. Dessuten synes ungene at han Ivar alltid har så fine premier. Det er en opplevelse utenom det vanlige å komme på renn i Skjærhaugen. Det blir møte med en ildsjel – og ei bygd som viser seg fram på sitt beste for oss tilreisende byfolk. For riktignok gjør han mye, men aleine hadde han ikke klart dette. Vi håper derfor at han og medhjelperne i bygda får fullført det de har satt seg fore med Skjærhaugen og at bygda vet å bruke dette unike anlegget framover.

Vi gratulerer Ivar!

Gunnar Sander
leder i Tromsø skiklub