Brakseier i NC til Jonas Sandell

Jonas Sandell vant en brakseier A-klassen i Norgescupen i storbakken i Granåsen på søndag. Han fikk 120,5 meter i første omgang. Men det var andrehoppet på hele 129 meter som slo knock-out på konkurrentene. Når én av dommerne også viste 19 i stil, begynner det å lukte fugl av det. Jonas fikk 234 poeng og kom hele 23,2 poeng foran andremann, Jarl Magnus Rieber. 

Jonas var naturligvis strålende fornøyd etterpå. – Jeg hoppet slik jeg har vist at jeg kan på trening og var helt avslappet. Det var helt fantastisk å få til.

Tromsøhopperne har vært et solid team i høst, og særlig lagkompisene Johann Forfang og Tord Markussen Hammer er gode inspiurasjonskilder. Begge hoppet internasjonalt denne helgen, og Jonas går også med en drøm om å følge etter. – Jeg ble tatt ut til et FIS-renn på Notodden tidligere, men det ble dessverre avlyst. Man må ha FIS-poeng for å komme til kontinentalcupen, så vi får se hva jeg blir tatt ut til.

Men først er det flere renn hjemme i Norgescupen – foreløpig i A-klassen.  Hadde han vært i eliteklassen denne helga, så ville hoppet hans for øvrig ha gitt en 6.-plass.

August Elvevold (16) er helt ny Tromsøhopper i NC i høst og debuterte i C-klassen. Den gikk i normalbakken. Her ble det en 3.-plass. Alexander Henningsen ble nr 18 i A-klassen, mens Espen Eriksen ble nr 25 i B-klassen.

Rennet på lørdag ble avlyst på grunn av sterk vind. Men søndag morgen var det stille nok til å få avviklet én konkurranse.

Resultatene her.

Tagger: