Bischofshofen neste for Johann

Lørdagens seier i Norgescupen (NC) får direkte konsekvenser for Johann Forfang. Sportssjef Clas Brede Bråthen sier at han er tatt ut til å hoppe Kontinentalcup (COC) i Bischofshofen 28.-30. januar. Kontinentalcupen er nivået under verdenscupen. I tillegg har han åpenbart så godt som sikret deltakelse i junior-VM i Tyrika seinere i sesongen.

Både iTromsø (her) og Nordlys er fulle av lovord om den unge hopperen (16 år). Tidligere landslagstrener Geir Ole Berdalhl (assisten for Miika Kojonkoski) mener at Johann tilhører en generasjon som vil prege norsk hoppsport i årene som kommer. Storebror Daniel har fortid i verdenscupen og nåtid som trener i Trønderhopp. Han mener at Johann allerede hopper like godt som det han gjorde selv. – Teknikken er utmerket, men han mangler fortsatt en del på det fysiske, sier Daniel, og føyer til at det kommer. Trener Henning Stensrud i Trønderhopp sier at framgangen ikke var overrasende, men har kommet raskere enn forventet.

Johann synes også at det har gått over forventning godt i vinter. Selv hadde han håpet å komme opp i NC-elite i løpet av sesongen. Det klarte han allerede tidlig. Han har jobbet seg opp mot plasseringer høyt opp på lista og vant altså helgas NC-renn i Sprova.

Vi håper at han fortsetter å holde fokuset der han er vant til – på oppgavene – og ønsker lykke til!

Tagger: