Bakkerekorder og hoppere for fall i Øverbygd

Øverbygdhopp bød på glimrende forhold da det siste kretsrennet i år skulle avvikles. Mildværet siste uka var effektivt utnyttet til å trekke spor i våt snø, som så var fint frosset til. Det ble nikket anerkjennende fra de tilreisende som fikk se praktbakkene. Her var det bare å hive seg ut i prøvehopping!

Rennet startet i K40. Her ble det kniving om bakkerekorden på 39,5 meter som Odd Thomassen satte under rennet i fjor. Under prøvehoppingen svevde Andreas Varsi elegant nedover mot rekordstreken – det lengste hoppet bare 1/2 meter bak i flg målingene. Dessverre måtte han over ende da det ble alvor og slo av på lengdene. Johannes Pettersen og August Elvevold fortsatte begge to å angripe; til slutt ble det August som klarte å få den lille halvmeteren ekstra så det endelig har blitt hoppet til K-punktet – med redusert fart. Det holdt også til seier foran Johannes. Vi merket oss ellers at nevøen til Bjarte Engen Vik, 11-årige Lars fra Vestre Aker, hoppet meget godt til tross for at han trener mest på langrenn. I den andre enden av aldersskalaen vist bakkesjef Dan Kjetil Nordheim og Sveinung Sørli fra Skjervøy at de henger med, om ikke beinstillingen i svevet er like bred som hos de yngre hopperne.

I K65 startet var nok Christian Haugan også sugen på å sveve langt etter at kompisen Vegard Swensen hoppet hele 70 meter i fjor. I et pent førstehopp var han uheldig og feilberegnet landingen så han gikk over ende på 59 meter. August Elvevold var nærmest denne lengden i sine hopp på 57 og 59 meter. Men i siste hoppet viste Christian hva han har inne og landet en meter bak K-punktet – nok til å knipe seieren 3 poeng foran August, selv med fall.

I de minste bakkene var det hyggelig å se at kombinertkretsens samling dagen før hadde gitt resultater. Det kom en god kontingent fra Bardu, og vi fant ellers hoppere fra Ibestad, Sørreisa og Skjervøy som en gledelig tilvekst til klubbene som pleier å delta. Noen hoppet riktig langt, viste det seg. Men det gjorde også Tobias Bertelsen i K10, som viste at ivrig hopping i vinter har gitt fin strekk og gode lengder. I K15 var det mange som ville mye, og med de fine sporene ble det rene stormløpet på bakkerekorden på 14 meter. Hele tre stykker hoppet denne lengden: Øverbygd sin Trym Thoresen og vår egen Tor Magnus Pettersen ble godskrevet med tangering, mens Sigve Sørensen Sverresvold desverre måtte over ende. Rett bak fulgte Anna Elvevold og Gabrielle Dahl Evertsen.

I K25 var det hyggelig å se at tre jenter stillte. Anna, Gabrielle og Øverbygds Tiili Nordheim hoppet så håret flagret fra hjelmene og var omtrent helt jevne. Også her ble det hoppet for å slå bakkerekorden, satt av Ask Elvevold i det forrige rennet. Lars Vik måtte nedpå etter å ha landet på 25 meter i første omgang, men stod på 24 meter i andre og fikk dermed ny rekord. Espen Benjaminsen fra Harstad var bare meteren bak i sitt lengste hopp.

Da det endelig kom til kombinert langrennet, så var de fleste tilreisende dratt, men premieutdeling for hoppinga fikk de felste med seg før de for.

Takk til Ivar Solberg, Dan Kjetil og alle andre medhjelpere for nok et flott arrangement!

Invitasjon
Øverbygdhopp har nå sendt ut invitasjon til sitt kretsrenn. Det blir på palmesøndag 1.april – ikke 31.mars som tidligere annonsert pga kollisjon med et langrenn i Øverbygd på lørdagen. Det blir en fin anledning for alle fra hoppskolen og andre begynnere til å hoppe i fire flotte begynnerbakker fra K5 til K25. I tillegg er det også renn i K40 og K65 for de eldre – og langrenn etterpå for de som vil prøve seg i kombinert. Invitasjon og informasjon om påmelding er lagt ut her.

Tagger: ,