Avslutning på RC og NM i normal bakke

I helgen var det avslutning på rekruttcupen i klasse A og B. Johann Forfang var den eneste fra klubben som var kvalifisert og som tok den lange veien helt til Stryn for å være med i 90-metersbakken. Været ble også der en utfordring. Det smeltet så kraftig at hopperne dro med seg sørpe inn i radien som måtte kostes unna. Dessuten blåste det kraftig – mer enn selv en vant Grønnåsen-hopper er vant til. Arrangørene valgte derfor å la begge rennene gå på lørdag for å være sikre på at de skulle få avholdt dem.

Det var dagen for 3.-plasser for Johann. Og ikke bare det; I begge rennene var det de samme to som var foran ham, Jonas Gropen Søgård fra Norbygda/Løten og Mathis Rebne Stenseth fra Furnes Skiløperforening.
Dette var Johann sin siste konkurranse i rekruttcupen. Uten å ha vært med i mer enn drøyt halvparten av rennene, endte han på 5. plass totalt gjennom sesongen. Vi gratulerer og ønsker lykke til i Norgescupen til neste år!

Les omtale og resultater hos Skiforbundet her. Avslutningsordene om å hoppe i mindre bakker og med kortere ski er vel verdt å ta med seg inn i neste sesong.

Norgesmesterskap i normal bakke
Også i Trøndelag var det problemer med været. Derfor ble det bare en omgang i NM i liten bakke i Sprova. Anders Bardal tok en klar seier på hjemmebane foran Rune Velta og Johan Remen Evensen. Men sett på våre øyne, var det mest oppløftende at Tord Markussen Hammer kom på 18. plass. Tord rykket opp igjen til eliteklassen i år, og det er tett i toppen av denne. Vi gratulerer!

Mer om rennet, resultater og bilder her.

Akershus vant lag-NM. Se nærmere omtale her.

Tagger: