August Elvevold fikk vist seg fram i vindfylt helg

Det blåser i Norge for tida. I alle fall nok til at det ble avlysninger i helga både i Norgescupen i Holmenkollen og i Rekruttcupen i Knyken. I Holmenkollen ble det bare inn og ut av bommen, men tross alt tid for prøvehopping på fredag for de som kom så tidlig. Arrangørene i Knyken fikk derimot gjennomført alt ved å legge inn et ekstra renn i K68 på søndag.

August Elvevold hadde hatt ei uke med hospitering på idrettslinja på Heimdal og trening med Trønderhopp. Det ble mest power og bare ei økt i 90-meteren i Granåsen. Fredag fikk han hoppet litt i K68. Da vindkastene satte inn på lørdag, flyttet arrangørene først de eldste klassene i RC over til K50. Da de yngste og RC D var ferdige med sitt renn, kom beskjeden om at de avlyste for de eldste også i den bakken. August var blant de mange som ble skikkelig frustrert – særlig da det en stund også så ut til at mulighetene for trening også ville bli stanset. Det bidro pappa Kjetil til å forpurre, så noen hopp ble det nå lørdag også i K50. Lørdag var det imidlertid stilnet såpass at det ble gjennomført en fin konkurranse i K68. August fikk en 3. plass og en 2.plass i RC C med hopp fra 65 til 69 meter. Han var fornøyd med resultatet, men mente at han hadde mer inne på hoppinga og at farten var for stor. Så her er det vel bare en konsekvens, å melde seg opp i en høyere klasse nå som han har testet ut RC C i de to rennene har han vært med i denne cupen.

En del av hjemmehopperne fra Trønderhopp hadde valgt å bli igjen for å trene og stille opp i NCC i Knyken i steden for å reise til Holmenkollen. Blant dem var Espen Eriksen. Espen var en fin rådgiver for gutta våre på førstereis i NC. Han fikk også vist hva han er god for med noen gode hopp og seier i det siste rennet i NC C på søndag.

For Andreas og Sverre ble dette også en treningshelg. Trening i å hoppe i nye bakker, trening i å stille opp i et så stort renn som Rekruttcupen. Bakkene i Knyken er krevende. Her får man ikke mye gratis omm man gjør feil med teknikken. Men de begynte å fiunne ut av det og hoppet bedre etterhvert. Andreas fikk en 13. og 14. plass, mens Sverre ble nr. 19 og 20.

Bakkene var et gjennomgående samtaleemne. I Knyken har de fått til det vi drømmer om i Tromsø. De har et komplett hoppanlegg for barn og ungdom med bakker mellom K15 og K68. Alle sammen med plast, og snart med enda en heis slik at de yngste også skal kunne kjøre rett inn i de minste bakkene. Heisen somm var der nå var en effektiv tallerken-heis som også fungerte for et lite alpinanlegg. Rundt bakker og klubbhus lå det skileikanlegg – også med heis, skiskyterstadion, langrennsstadion og skiløyper som snart skal asfalteres for bruk med rulleski. Vi får virkelig håpe at både hoppbakkene og hele stadion-anlegget i Grønnåsen etterhvert kan bli til noe liknende!

Orkdal IL med billedreportasje og resultater fra Knyken i helga her.

Tagger: