Alexander i finalen for ungdoms-OL

Mandag fikk Alexander Henningsen (17) den første av beskjedene han har ventet på denne sesongen: Skiforbundet har tatt ham ut i ei gruppe på seks 16-17 åringer som konkurrerer om fire plasser til ungdoms-OL. De seks skal først på en samling denne uka. Så er det to konkurranser: FIS-cup i Notodden 17-19 desember og Sprova 15-16 januar (klasse NC A). Etter det er det endelig uttak. De fire utvalgte får med seg to samlinger til før de setter kursen mot Liberec i Tsjekkia, hvor ungdoms-OL arrangeres 12.-19. februar.

Alexander flyttet til Lillehammer og begynte på hopplinja på NTG i høst, men hopper for hjemklubben i Tromsø. Han har trent hardt i lang tid, men har nå fått god uttelling for strevet. I et helsides-oppslag i avisa iTromsø er han avbildet i flott v-stil. Skiforbundets Svein Brurud omtaler ham som ”en spennende type med tanke på framtiden” og sier at han har hatt en fin utvikling. Alexander får også ros for gode holdninger og at han er flink til å støtte opp om andre. Det kan vi som kjenner ham fra klubbmiljøet i Tromsø skrive under på.

Klubben hadde imidlertid to utøvere som var aktuelle i kampen om de seks plassene. Dessverre hoppet ikke Johann Forfang (16) opp i mot sitt beste og kom ikke med. Men dette får Svein Brurud til å levere klubben følgende attest:

– Det er utrolig gøy at noen fra litt andre steder enn sentrale Østlandet og Trøndelag melder seg på. Tromsø hadde jo en utøver med i sist ungdoms-OL i Polen i 2009 i Eirik A. Hansen, så det er ingen tvil om at det gjøres noe riktig der oppe.

Slikt liker vi å høre. Så krysser vi fingrene for at Alexander får det til så han får den andre beskjeden han venter på i januar!

De seks uttatte så langt er:

Mads Berggård, Stranden IL/Flying Team Vikersund
Daniel Andre Tande, Kongsberg IF/Flying Team/Vikersund
Alexander Henningsen, Tromsø Skiklubb/NTG
Phillip Sjøen, Bækkelaget SK/Kollenhopp
Jonas Schøyen Øvregård, Årvoll IL/Kollenhopp
Hans Petter Bergquist, Aurskog/Finstadbru SK/Kollenhopp

Tagger: