Treningstider

Treningstider for høsten 2014 og vintersesongen 2014-15:

Innetrening
Onsdager kl. 19.30- 21.00 er det innetrening på Alfheim. Hovedtilbudet er spensttrening (power) og teknikk i regi av Hugo Forfang og Trond Varsi. Andre elementer som balanse, tøyning og bevegelighet legges også inn. På deler av treningen skilles deltakerne etter alder hvor de eldste har mer styrketrening og de yngre mer balanse og andre tekniske øvelser.

Tirsdager kl 17 – 18:30 på Ekrehagen skole. Bittan Sandell er instruktør og legger vekt på grunnleggende styrkeøvelser og tøying. Opplegget er for utøvere fra 9-10-årsalderen og oppover. Treningene starter tirsdag 28.oktober og går foreløpig fire tirsdager framover.

Hopptrening i bakkene:
Tirsdag og torsdag kl 18.00 – 20:00 fra Klubbhuset i Grønnåsen (værforbehold). Ansvarlige trenere: Hugo Forfang, Trond Varsi. Denne starter opp så snart snøen kommer og det blir forhold for å hoppe.

På tirsdag er det hoppskole i bakkene kl 18 – 19 i åtte uker fra 13. januar. På de dagene er det en fordel om de som er litt eldre og hopper i K12 kommer litt seinere enn vanlig.

Beskjeder om treningstilbudet sendes oftest på sms til de som er aktive. Kontakt Trond Evertsen, tel 90123238, om du vil ha disse meldingene.

Uorganisert trening
I tillegg til disse treningene i regi av klubben, bruker medlemmene bakkene kontinuerlig; det hoppes når det er forhold, og tas pauser når vær og føre ikke gjør det mulig. Det er derfor bare å møte opp i bakkene på ettermiddagene også når det er godt vintervær. I helgene vil aktiviteten i bakken være preget av om utøverne deltar i renn andre steder eller ikke – se terminlista. Styret oppfordrere til at slike treninger i størst mulig grad varsles på Fjesboka – gå inn på «Tromsøhopp».

Andre muligheter for hopp
Blåmann IL har kombinert barneskirenn i Ersfjorden på lørdager, vanligvis oppstart i februar. De har langrenn og hopprenn i småbakker bak fotballbanen på Ersfjordeidet (K5, K 10 og Jossabakken på K25). Deretter er det kafe og hoppkole. Følg med på Blåmann sine hjemmesider, i klubbkassa i avisene og på fjesboksida «Ersfjordbotn – Hva skjer?».

Øverbygdhopp har ofte åpne bakker på lørdager. Der er det et fantastisk flott nybegynneranlegg med tre småbakker (K5, K10, K15), en K28 som er fin for de som skal hoppe litt større, samt K40 og K65. Følg med på hjemmesida deres (her), eller ta rett og slett en tur på egen hånd til Skjærhaugen og bruk det fine anlegget de har laget.