Tord vant to renn i eliteklassen

Tord på seierspallen i NC Sprova 2014

Tord på toppen av seierspallen for andre gang på én helg

Arrangøren i Meldal fikk problemer så helgens renn i Norgescupen ble flyttet til Sprova. På grunn av mye vind ble lørdagens renn utsatt til søndag, da det ble arrangert to renn. Det ble full klaff for Tord Markussen Hammer som like godt vant begge rennene i eliteklassen. I det første rennet vant han med 4 poeng, mens han var 8,5 poeng foran andremann i det siste rennet. Her fikk han opp dagens lengste hopp på 102 meter med stilkarakterer på 19 og 19,5 av alle dommerne. Tord har hoppet meget godt i de siste rennene med en brakseier i A-klassen og en disk fra 5.-plass i første omgang i NM stor bakke forleden.

Intervju med Tord her.

Johann Forfang og Jonas Sandell stod over rennet da det ble utsettelser på lørdag. De er tatt ut til å representere henholdsvis Norge og Sverige i junior-VM i Val di Fiemme og reiser tidlig mandag morgen. Der er det individuelt førstkommende torsdag og laghopp lørdag. Intervju med Johann her.

Av de andre Tromsø-hopperne, merket vi oss at August Elvevold har begynt å krabbe oppover på listene i B-klassen, hvor han ble nr 11 i det første rennet etter å ha hoppet 86 meter i det lengste hoppet. Espen Alexander Eriksen fikk en 16.-plass. Stian Danielsen fra Alta vant i denne klassen i det ene rennet og ble nummer 4 i det andre. I A-klassen fikk Alexander Henningsen en 12.-plass som beste resultat med 93 meter som lengste hopp.

Resultater fra det første rennet her. Resultater fra det andre rennet her. Skiforbundets bilder fra premieutdelingen her.

Etter rennet ble Tord tatt ut til kontinentalcup – se bilde i svevet og laguttak her.

Rekruttcup på Hamar
Klubben har også hatt hoppere med i Rekruttcupen i Lierberget ved Hamar. I lørdagens renn ble Johannes Pettersen nr 12 i B-klassen, mens Andreas Varsi ble nr. 27. Det har gutta god grunn til å være fornøyde med; her var det store klasser med 143 deltakere totalt i rennet.

På søndag var det laghopping. Kretsene skal stille med blandede lag hvor de har 3 hoppere i 40-metersbakken og 5 i 70’n. Andreas og Johannes kom med på et mix-lag som ikke teller med i konkurransen, men var begge to godt fornøyde med hoppinga.

Lierberget hoppsenter er helt nytt med flere bakker fra de minste og opp til K70. I tilegg er det heis som også betjener et lite anlegg for snowboard og triksing på ski. Anlegget var dessuten godt forspent med snøkanoner, tråkkemaskiner og snøscootere.

– Vi likte K70 kjempegodt. Det så ut som om man kom sinnsykt høyt over kulen så bakken virket veldig tøff i starten, men så fõr man ikke så høyt likevel, fortalte Johannes. – Dette er den artigste K70’n jeg har hoppet i!

 

 

 

 

 

Tagger: