Tord disket fra 5.-plass i NM, Johann til VM

Tord Markussen Hammer forsetter å hoppe langt og pent. I Norgesmesterskapet i stor bakke på Lillehammer tok han ledelsen i første omgang etter et langt hopp på 133,5 meter. I klubbhuset i Grønnåsen var det stinn brakke av folk foran TV-apparatet. Jubelen steg i taket da Arne Scheie meldte: – Det er et godt hopp, det beste hoppet, et nydelig hopp. Fantastisk, for å bruke superlativene. Det ble ledelse for en stakket stund – helt til kontrollørene målte vidden på dressen. Tord hadde én cm. mer luft enn tillatt og ble disket fordi dressen dermed gir mer oppdrift enn den skal.

Se omtale av Tords hopp i iTromsø her.

Tromsø hadde én annen deltaker i finalen i rennet også, Johann Forfang. Johann leverte et meget godt hopp i prøveomgangen på 132 meter. Dessverre klarte han ikke å følge opp i rennet, hvor han slo av nesten 10 meter i begge omgangene. Selv om det var lett å se på TV-skjermen at Johann ikke var fornøyd med innsatsen, så har han likevel grunn til å være fornøyd med at han ble tatt ut til junior-VM. Les omtale i iTromsø her

Nordlendinger bør ellers merke seg at Ole Mattis Sara Nedrejord fra Karasjok fortsetter framgangen og ble nummer 12. I likhet med Johann, er også han junior-hopper. Jonas Sandell hopper for Sverige i internasjonale renn og kunne derfor ikke stille opp. Han er tatt ut til junior-VM allerede.

Resultatliste her.