Jonas og Johann i toppen hver sine dag i Kollen

Sterk debut i eliteklassen for Jonas
Etter å ha vært suveren i A-klassen i Norgescupen, debuterte Jonas Sandell denne helga i eliteklassen i Holmenkollen. Det ble en solid debut med 4.plass i lørdagens renn – kun 4,8 poeng bak vinneren, Espen Enger Halvorsen. Etter første omgang lå Jonas på 6. plass med et hopp på 122,5 meter. Men i andre omgang dro han til med 128 meter. Det var like langt som Espen Halvorsens beste hopp i første omgang, og 3 meter bak Mats Berggard sitt lengste hopp i konkurransen på 131 meter.

Johann Forfang hadde et førstehopp på 116 meter. Men i andreomgangen dro han også til og landet på 125 meter. Dermed hoppet han seg opp fra 9. plass i første omgang til en 6. plass.

Tord Markussen Hammer har dessverre slitt med hoppingen i de siste rennene og blitt flyttet fra elite- til A-klassen. Der ble han nummer 5 i dagens renn etter hopp på 121,5 og 122 meter.

Dette var de tre som deltok fra Tromsø. Alexander Henningsen var ute internasjonal hopping i FIS-cupen.
 
Se omtale, bilder og resultater fra lørdag hos Skiforbundet her.

Johann tilbake på pallen
I søndagens renn var Johann tilbake i godt slag. Han hoppet 123 meter i første omgang og gikk inn og tok ledelsen. Han fulgte også godt opp i det andre hoppet – 121 meter. Men Jan Fuhre slo til med dagens lengste hopp på hele 126 meter og klatret dermed opp fra 6. plass til seier – foran Johann.

Jonas bommet på hoppkanten i sitt førstehopp på 110 meter og lå sist etter omgangen. Men i andre omgang dro han til med omgangens nest beste hopp på 125 meter. Dessverre ble det for mye å ta igjen totalt i en så tett konkurranse, så han endte på en 12. plass.

I A-klassen hadde Tord Markussen Hammer en god dag og kom på pallen. Han hoppet 119 og 125 meter, noe som holdt til en 3.-plass.

Vi gratulerer Tromsøhopperne med flott innsats i helgen!

Les Nordlys intervju her med de to treningskompisene Johann og Jonas.

Se omtale og resultater fra søndag hos Skiforbundet her.

Tagger: