Vellykket RC Tromsø

Det ble en strålende hopphelg i Grønnåsen i helgen. Alt torsdag kveld kom de første hopperne og stillte opp på klubbtrening sammen med de lokale hopperne. På fredag var det langt flere. Som vanlig trengtes det tid for å hoppe seg inn i en ny bakke. For mange er det uvant å hoppe i stort stillas og med tørt porselensspor.

Lørdag gikk det første rennet. Juryen brukte litt tid på å få justert farten etter prøveomgangen. I A-klassen hoppet Marius Lindvik fra Rælingen hele 76 meter i første omgang fra bom 12 i K70. Dermed måtte A-hopperne ned igjen til bom 10, som de hadde i prøveomgangen. B- og C- klassen fikk imidlertid bedre fart gjennom rennet og hoppet til slutt fra bom 16 og 17. På søndag holdt juryen på disse avsatsene, og det var mange som fikk gleden av å fly langt. I RC C hoppet de to beste, Håkon Leirvaag og Sander Bjørndalen, begge to rundt 70 meter i begge omgangene. I B-klassen lå de beste hoppene litt under 70 meter, mens alle de tre beste i A-klassen hoppet over 70 meter selv fra bom 10: Marius Lindvik (2 x 71,5m), Leif Næsvold (70 og 71m) og Nikolai Aasberg (69,5 og 70,5m). Det ble dermed god underholdning, noe tilskuerne satte åpenbart pris på med applaus til hopperne som fikk lange svev.

For flere av de lokale hopperne fra Tromsø ble rennet en liten ilddåp. Både Tor Magnus Pettersen i K45, Sverre Sander Stenseth og Ask Elvevold i K70 har nettopp gått opp i disse bakkene. Rennet ble første sjanse til å føle på hvordan den nye bakkstørrelse føles i renn. Ask fikk det best til og fikk en 5. og en 4. plass i RC C. Mange av de som ikke har kommet til K45 enda fikk et inspirerende møte med hva stort hopprenn kan være, og på søndag ble det etterhvert god aktivitet i småbakkene.

Rennene begge dager gikk knirkefritt. Særlig på søndag ble det en strålende dag da sola skinte fra skyfri himmel. Vi fikk bare ros av Teknisk Delegert, Skiforbundet og deltakerne, så dette var en god dag for arangørkorpset vi har i klubben. En stor takk til rennlederne Kjell Otto Sebergsen og Jan-Eivind Pettersen, og leder av sekretariatet, Hanne Sætermo, som stod i spissen for over 40 frivillige funksjonærer fra klubben.

Resultater fra lørdagens renn her.

Resultater fra søndagens renn her.

Les hva Kim Richard Bjørndalen fra Notodden skrev etter rennet og se alle de flotte bildene hans på hoppski.no her.

Han har også skrevet en omtale av rennet med bilder fra seierspallen på kulen av K70 med Tromsdalstind og fjorden i bakgrunnen. I den er det grundigere omtale av resultatene – se hos Skiforbundet her.