Årets våteste?

Hopprenn i Øverbygd er en opplevelse. Elvevoldene med forsterkning fra Sanderne dro derfor innover før det tilyste småbakkerennet. Kanskje ville det bli mulig å hoppe også i de større bakkene om vi kom og hjalp til med preppinga? Ivar Solberg var som vanlig bare positiv: – Bakkene er i fin stand, bortsett fra at det er lite snø øverst i tilløpet på K65, så bare kom, var beskjeden.

Fredag kveld kom væromslag. Det høljeregnet ved avreise fra Tromsø lørdag morgen, og vått og glatt var det på vei innover. Vel framme i Skjærhaugen etter en pause med langrenn på VM, traff vi Ivar og Odd. Snøen var våt, men på ingen måte urovekkende. Det var litt løst i K45 selv etter tråkking, men vi fikk tråkket så godt i K25 at det ble ei fin liten økt der. August tro til med 28 meter og armene så solid slått nedi på flata at det ikke ble noe mer hopping etter det. Lillebror Abel fant jevngamle Andreas fra Øverbygdhopp; de var mer i passe alder for bakken og fikk tøyd grensene sine etterhvert som mørket fallt på. Vi sendte fornøyd rapport hjem til de som skulle komme fra Tromsø. Så avtalte vi å treffes neste morgen for finprepping. -Det pleier da å bli kaldere på natta, var siste tanke før jeg sovnet fra dryppelydene ute.

Synet som møtte oss neste morgen ville fått de fleste til å erklære force majeur og avlyse. Fra oven silte regnet ned, og på sletta ved foten av unnarennene var det en stor vanndam. Men de fleste omfatter ikke Odd og Ivar. De var i full sving med å kjøre på snø under de tre minste bakkene. – Vi gjennomfører renn i K5, K10 og K15 kl 13, skrev Ivar på sms.

Her var gode råd dyre. Det var bare å hive seg rundt med spadene. Vi var nesten ferdig med å lage dreneringsgrøft da første bil kom inn. En litt spørrende pappa Ryvold kikket på oss som stod her, skjønte tegninga og begynte å måkke. Etterhvert kom flere. Grøfta vår virket – ja den var jo ganske artig å vasse i, var det flere som fant ut. Vi fikk lagt på nok snø til at sletta kom over vannspeilet, og med hjelp av salt og tilført snø hadde ivrige hender snart trukket spor i alle de tre bakkene. Et par av oss ble så oppglødde over framgangen at vi trakk nytt spor i K25 også, mens noen andre begynte å lage snødekt bro over grøfta på sletta. Kryssingen av den så imidlertid litt for risikabel ut, så det ble med de tre småbakkene.

Endelig kunne ungene få slippe til og hoppe. Foreldrene så stolte på resultatet av sjauen; her var det bare smil å se oppi all elendigheten rundt.

Som vanlig er det ingen ting å si på innsatsen i barnehopprenn. Trygve satte for sikkerhets skyld offisiell bakkerekord i K15 allerede i prøveomgangen – han landet på K-punktet. Den ble tangert av Eirik i hans siste hopp, og vi fikk se den karakteristiske feiringen med henda opp over gul dress. Anna var også langt framme og lå bare 1/2 meter bak. Gustav og Henrik falt dessverre i prøvehoppingen; Henrik fikk skrubbsår på nesa. Men de kom de seg opp igjen og fullførte konkurransen. Det ble de berømmet for på premieutdelingen.

Det var ingen stor stemning for langrenn også oppi alt det våte, så det ble premieutdeling i ei fullstappet bu rett etter hopprennet. Regnet hadde skremt unna flere som hadde varslet at de skulle komme, men det var en stor fordel med det: vi fikk plass i bua, og det rakk akkurat med premier til alle ettersom en pakke med premier var kommet bort i posten.

Til slutt kunne Ivar ønske velkommen tilbake til nytt renn palmehelgen – og kanskje onsdag i påskeuka. Vi får krysse fingerene for at været holder seg mer innenfor normalen da – småbakkene i Skjærhaugen er så flotte at de fortjener godt besøk!

Innbydelse til rekruttrenn i hopp og kombinert i Skjærhaugen, Øverbygd
ØVERBYGDHOPP Hopp og kombinert

Øverbygdhopp har gleden av å invitere til rekruttrenn i hopp og kombinert i Skjærhaugen i bakkene K5, K10, K15, K25 og K40 for jenter og gutter fra 5 til 14 år. Program:

Søndag 24 februar:
Kl 10.00: Fri trening. K5, K10, K15, K25 og K40.
Kl 13.00: Rennet starter i den minste bakken, og gjør ferdig bakke for bakke med prøveomgang og to ordinære omganger
(Utsatt 1 time i fht tidligere annonsering. Det kan også bli noe forskyving i tidene under).
Kl 14.30: Langrenn – skøyting.
Kl 15.30 (ca): Premieutdeling.

Fri fart i alle bakkene.

Påmelding:
Forhåndspåmelding foretrekkes men kan foretas i bakken.
Påmelding til ivar.solberg@sagatun.net

Startkontingent kr 100. Innbetales til kto 4776 14 88844 eller i bakken.
Søskenmoderasjon Kr 50 for nr. 2 osv.
Oppgi bakkestørrelser og fødselsår ved påmelding. Det er anledning til å delta i to bakker.

Rennkontoret er i klubbhuset i bakken.
Startnummer blir utdelt før rennet.

Forbehold om snøforholdene.

Informasjon/kontakter:
Rennleder: Ivar Solberg. 413 35 291 ivar.solberg@sagatun.net
Bakkesjef: Odd Thomassen. 970 48 144 odthomassen@live.no