Nytt fra Sapporo, Planica og Meldal

Klubben har hatt utøvere i Norgescup i Meldal, Kontinentalcup i Planica og Verdenscup i Sapporo denne helgen.

Norgescupen i Meldal
Fire tromsøhoppere var i aksjon i Norgescupen i Kløvstein-bakken, en K-105 som ligger i Meldal: Espen Alexander Eriksen, Jonas Sandell, August Elvevold og Andreas Varsi.

Lørdag 24.01:
Jonas fant ikke helt ut av det denne dagen og havnet på 24.plass i NCA
Espen, August og Andreas i B-klassen hoppet helt jevn, der Andreas trakk det lengste strået med bedre stilpoeng og kom på en flott 7. plass, med Espen på 8. og August på 9.plass. Arrangøren var raus med premier og de 9 første fikk premie. Bilde fra premieutdeling i NCB her med tre stolte Tromsøgutter til høyre – se her.
Resultater her.

Søndag 25.01:
Nu begynner Espen og Jonas å vise konkurranseform. Jonas fikk en fin 12. plass i NCA og Espen kom på en finfin 4. plass i NCB og begge begynner å vise takter etter å ha vært ute med skade. August kom på 11. plass og Andreas på 15. plass. Nivået i klassene er høyt, så guttan bør være fornøyd sålangt.
Bilder av Espen rett ved pallen – se her.
Resultater – se her.

Kontinetalcupen i Planica
Tord Markussen Hammer var tatt ut til å representere Norge i COC i Planica denne helga. Her ble det hoppet i K125, eller bakkestørrelse 139. På lørdag leverte han et langt hopp på 129 meter. Lengden ville ha holdt til en andre omgang hadde det ikke vært for at han ble dømt for fall og fikk lave stilkarakterer. Dermed ble det dessverre ikke noen andre omgang. På søndag var det ustabile værforhold og det ble bare en omgang. Her leverte Tord igjen et langt hopp – halvmeteren lenger enn dagen før. Han fikk imidlertid masse trekk for vind. Dermed ble det en 30.plass – noe som ville ha holdt til andre omgang i dette fin-fine selskapet. Tord har igjen vist at han har noe å gjøre i COC!

Resultater her.

Verdenbscuo i Sapporo
Johann Forfang har fått klippekort på det norske landslaget og fikk være med også til Japan, til tross for bihulebetennelse. Reisen forløp ikke optimalt. Skiene kom ikke med flyet fra Norge, og Johann måtte hoppe på lånte ski med andre bindinger enn det han er vant med på lørdag. Dermed ble det ikke noen andre omgang på han. Til søndagen kom imidlertid skiene fram, og da ble det fart på sakene. Han leverte en god konkurranse og endte på en 16.-plass.

Se avisomtale i Nordlys her og iTromsø her.