Nye hoppere i gang

Hoppskolen startet opp i går med 13 påmeldte i alderen 6 til 10 år. Her ble de ønsket velkommen og registrert. Nesten alle sammen ønsket å prøve klubben sine ski. Litt uvant, var det en som syntes, og ville helst tilbake til sine egne langrennsski. De hoppet han til gjengjeld flott med.

Hensikten med hoppskolen er å lære barna grunleggende teknikk, få dem til å føle seg trygge i bakkene og trives med å hoppe. Etter tilpasning av ski bar det derfor rett ut i bakkene. Her kjørte de unnarenn i hoppstilling før alle sammen skulle prøve seg i 6-metersbakken. -Husk å strekke ut beina, sa instruktør Jan Eivind før de satte utfor. Allerede etter et par hopp var mange klare for neste utfordring: å hoppe i 12-metsrsbakken. Her har det nettopp blitt satt opp bommer på avsatsene som kan skyves inn og ut (takk til Einar for jobben!). Elevene fikk hjelp til å skjønne hvordan de skulle sette seg på dem og gjøre seg klare. Etter å ha holdt på en times tid, gikk vi bort til 30-metersbakken og så på hopperne der, som er bare er noen få år eldre enn de fleste på hoppskolen. Til slutt var det en tur inn i kafeen for å få litt saft eller vafler, og få en orientering om hoppskolen og klubben.

Hoppskolen fortsetter neste tirsdag. Det er ledig plass, så det er bare å stille opp også for nye. Les mer om kurset på nettsidene. I mellomtiden oppfordrere vi alle til å hoppe; småbakkene i Grønnåsen står der for fri benyttelse. Vi vil imidlertid ikke ha åpen helg med kafe og skiutleie til helga.

Tagger: