Norgescup på Lillehammer

Helgas Norgescup-renn foregikk i Lysgådsbakken på Lillehammer. Trønderhopp sendte en slanket tropp fra Trondheim, så det var bare elitehopperne våre som deltok derfra. I tillegg stilte Alexander Henningsen, som denne helga fikk hoppe i hjemmebakke.

Hjemmebakke var åpenbart en stor fordel. Lillehammerhopp dominerte fullstendig på de øverste plassene i eliteklassen begge dagene. Det ble dobbeltseier til Espen Enger Halvorsen, og to 2.-plasser til vår gamle hopper, Vegard Swensen.

Johann Forfang har slitt i sommer og har hoppet ujevnt. Denne uka så det imidlertid ut til å løsne med noen gode treningshopp. Prøveomgangene satt i rennet. På søndag fikk han også lagt på i andreomgangen i motsetning til flere renn tidligere, og fikk en 8.-plass.

Tord Hammer har også hatt en vanskelig sesong, men også han fikk avsluttet med et godkjent andrehopp i Lysgårdsbakken. Det håper vi han tar med seg hjem og bygger videre på. Neste helg er det nemlig hjemmebakke for Trønderhopperne med NM stor bakke på plast i Granåsen.

I A-klassen fortsate Alexander å hoppe jevnt og godt. Lørdag kom han på 10.-plass, søndag ble det 6. plass.

Skiforbundets resultatservfice lørdag
Skiforbundets resultatservice søndag.