Jubelhelg for Johann – hoppuka neste!

Johann Forfang har levert en utrolig sterk innsats i helgas kontinentalcup på Rena. I fredagens renn ble han nummer to bak tyske Stephan Leyhe. I helgas andre renn ble han også nummer to, bak Manuel Fettner fra Østerrike. Endelig, i det siste rennet, gikk han til topps. Dermed leder han kontinentalcupen etter tre renn med 260 poeng, foran Stephan Leyhe (210) og Manuel Fettner (190). Bak seg på lista har han mange sterke navn fra andre nasjoner, og norske konkurrenter som Tom Hilde, Phillip Sjøen og Anders Jacobsen. Slikt smaker det fugl av, og Johann har lagt inn et solid kort for å komme med til hoppuka.

– Forfang hopper omtrent på nivå med Anders Bardal nå. Jeg tipper at hoppingen hadde holdt til topp 15 i verdenscup, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til iTromsø.

Reglene er slik at de tre beste i kontinentalcupen automatisk er kvalifiserte for hoppuka. Det skal i følge terminlista gå ett cuprenn til før jul. Det ligger imidlertid an til å bli avlyst på grunn av snømangel. Dersom det skjer, blir Johann tatt ut på grunnlag av helgas innsats. Det blir i så fall som en ekstra norsk hopper i tillegg til den kvoten vi allerede har.

OPPDATERING:
Mandag kom beskjeden: Det blir avlysning av helgas renn i kontinentalcupen og dermed ingen muligheter for å sanke poeng. Johann står dermed igjen som vinneren og går videre til hoppuka. Klubben gratulerer – dette er stort!

LENKER TIL HELGAS RENN:
Resultater fra rennene her.

Status i kontinentalcupen her.

FIS omtale av første renn her.

FIS omtale av de to siste rennene her.

Omtale i iTromsø her.

Nordlys med oppsummering av helga: «Pakk bagen, Johann – du skal til hoppuka» og broder Daniels video av seiershoppet her.