Johann Forfang vant eliteklassen i Vikersund

Johann Forfang har levert flott hopping i helgas Norgescup-renn i Vikersund K105 (HS 117). På lørdag vant han foran Mats Berggaard. På søndag hadde han sitt beste hopp denne helga med 115 meter og 19 i stil fra fire dommere i første omgang. De karakterene er best hittil i karrieren. Dessverre traff han litt feil på hoppkanten i andre omgang, slo av seks meter og måtte dermed se Mats Berggard foran seg.

For Johanns del er noe av det viktigste nå at han hopper to gode omganger. -Jeg har ikke prestert så stabilt bra før i år, fortalte han til Nordlys. – Jeg slet i sommer og hoppet brukbart i første, før jeg slo av 20 meter i andre omgang. Det var standarden. Nå er det bedre, og det er veldig motiverende at treningen gir slike resultater. Han trekker også fram at han fikk prøvd seg mentalt i helga med å hoppe sist i både første og andre omgang – første omgang lørdag på grunn av resultatet i NM.

Landslagene var ute på representasjon, men det er meget sterkt av Johann å slå til på denne måten og markere seg som best i skiktet under. Med god prestasjon i NM og denne seieren, står han meget sterkt foran uttaket til junior-VM; han er den beste junioren nå. Sportssjef Clas Brede Bråthen sier også at Johann er aktuell for kontinentalcupen, enten i Lahti eller Engelberg.

Tord Markussen Hammer har også fått opp lengdene og stilen. Han ble nr 2 i A-klassen begge dager. På søndag hadde han et lengstehopp på 113 meter som to av dommerne belønnet med 19 i stil. Det mente en av dommerne også at han fortjente i andrehoppet, så her hoppes det pent.

Jonas Sandell var den eneste av de andre Tromsøhopperne som kom blant topp 10 med 8.-plass i A-klassen på søndag.

Omtale og bilder hos Skiforbundet her
Resultater her.

Omtale og intervju med Johann på Nordlys nettsider.

Tagger: