Johann Forfang debuterte i eliteklassen med 4. plass

Strålende Tromsø-innsats i eliteklassen med Johann Forfang¨på en 4.-plass og Tord Markussen Hammer med en 5.- og 10.-plass i Vikersund.

Johann Forfang (16) fikk tilbud om å hoppe i eliteklassen etter at han leverte en god presatsjon i det første norgescup-rennet i Midtstuen forrige helg. Da fikk TV-seerne oppleve at det isete sporet var det eneste som ikke var grønt i omgivelsene. Denne helga skulle det ha vært renn på Rena. Værforholdene gjorde imidlertid at det ble flyttet til Vikersund. Men et truende værvarsel for søndagen førte til at arrangørene valgte å avvikle to konkurranser på lørdagen isteden.

Johann kvitterte for tilliten med å bli nummer 4 i det første rennet, som ble avviklet skikkelig med to omganger. Han hoppet 101 og 105,5 meter. Rennet ble vunnet av Johann Martin Brandt foran Bjørn Einar Romøren. Vel så interessant for Johann var at Phillip Sjøen fra Bækkelaget/Kollenhopp kom et par plasser bak ham. De to er nemlig favorittene til å komme med på den ene plassen Norge har i ungdoms-OL. I det andre rennet ble det imidlertid motsatt: der ble Phillip nr 3, og Johann nr 19. – Vi har slått hverandre omtrent annenhver gang hittil i år, så dette blir spennende, sier Johann.

– Dette er de to beste hoppene jeg har gjort i mitt liv, forteller han videre i et intervju med Nordlys. – Teknisk var de veldig bra, og det er en vanvittig bra følelse. Når du lykkes, så tenker du ikke på teknikken. Du bare gjør det. Når det går dårlig, så leter du hele tiden etter det du gjør feil, og det gjør det bare verre, egentlig

Tord Markussen Hammer har ikke mindre grunn til å være fornøyd. Han ble nr 10 i det første rennet og nr 5 i det andre, 22,5 poeng bak vinneren Bjørn Einar Romøren. Etter å ha hatt en mislykket konkurranse forrige helg, så viser dette at Tord klarer å nullstille seg og hoppe opp i mot det han vet at han kan.

I A-klassen ble Alexander Henningsen (17) nr 17 i det første rennet, mens Espen Alexander Eriksen (17) ble nr 21 og 20. Jonas Sandell (16) ble nr 14 og 23 i B-klassen.

Skiforbundets omtale og resultater.

Tagger: