Hoppskole

Hoppskolen 2024 starter tirsdag 16. januar i Grønnåsen. Den går hver tirsdag fra kl 18 frem til kl 19. Da pleier det å være tid for pause og vafler i kaféen. De som vil kan imidlertid fortsette å hoppe videre til ca kl 20.

Som en del av hoppskolen arrangerer vi renn for deltakerne, og i tillegg arrangeres det renn i småbakker også i Øverbygd og Harstad. De som vil kan også møte opp på torsdager eller andre dager som det pågår hopping, men da stiller vi ikke med instruktør i bakken. Vi vil også fortsetter å hoppe utover ettervinteren så lenge det er forhold. 

Hva lærer man?
Hoppskolen gir en første opplæring i å hoppe. Vi legger vekt på at aktiviteten skal være tilpasset barn med preg av lek og tid til å være sammen med de andre. Barna skal bli trygge i bakken, lære seg sikker adferd og få en grunnleggende innføring i hoppteknikk. 

Hopp er en individuell idrett hvor hver enkelt får tilbakemeldinger ut i fra hvor de står, selv om vi trener som en gruppe.

Det er en fordel å bruke tid i bakker som man mestrer godt og er trygg i, ikke la seg rive med av å skulle komme fortest mulig opp i de større fordi noen andre hopper der. Vi anbefaler at overgangen til større bakker skjer gradvis slik at barna bruker bakkene om hverandre. 

Hvorfor hopp?
Barn som hopper får trent opp balanse, koordinasjon, romsans, reaksjonsevne og konsentrasjon. I bakken strekkes grensene for hva de i utgangspunktet tror de tør. De får en god mestringsfølelse når de har fått til et godt hopp eller våget noe nytt; det gir mange store øyeblikk også for de voksne som ser på. Hopp er dessuten en sosial aktivitet hvor lek og samvær rundt bakken betyr mye. I hoppklubben vil barna oppleve et tett og støttende miljø. Det er også et meget godt miljø blant foreldre som engasjerer seg.

Hvem kan bli med?
Vi har ikke satt noen formell nedre aldersgrense. Deltakerne må ha grunnleggende skiferdigheter som å kunne stå ned en bakke, helst også ploge og skrense. Fra rundt 7-årsalderen behersker de fleste som går litt på ski dette – noen før, noen etter.

Det er ingen øvre aldersgrense heller – vi skreddersyr gjerne opplæring for voksne, individuelt eller i grupper.

Tips om barn og ski her.

Valg av ski til hopp
Det er mange som har startet med å hoppe med langrennsski i disse bakkene. Vi har Xcuse-ski til utlån, som er begynner-hoppski for barn laget av Åsnes. Det er lette ski med god innsving og minimalt spenn, noe som gjør det greit for barn å få kontroll så de egner seg godt til skileik og hopp. Xcuse-skiene har NNN-langrennsbinding så barna kan bruke sine vanlige langrennssko. Ta derfor med skisko. Dette er et enkelt og godt alternativ å begynne med – også fordi det er lett for barn å ta skiene av og på selv. 

Hoppskiene til hoppskolen har Rottefella-binding med kabel bak hælen. Vi har hoppstøvler til kabelbindinger fra str 32 og oppover til ca 42 til utlån. Utlånsski kan ikke tas med hjem fra hoppskolen, men kan lånes med for konkurranser i andre anlegg. Se nærmere omtale av klubbskiene her.

Hjelm og annet utstyr
Det bør brukes hjelm, også i de minste bakkene (i de større er det påbudt). Klubben har et begrenset antall hopphjelmer til utlån. Andre typer hjelmer som dekker hodet godt kan imidlertid gjøre samme nytten (skihjelmer, sykkelhjelmer o.l.). Har du, så ta det med.

Det trengs ikke noe spesialbekledning – bruk vanlige uteklær som gir god bevegelighet. Kle barnet opp i vanlige skisko, så har klubben hoppski til utlån med NNN-bindinger. 

Organisering av deltakerne
Foreldrene oppfordres til å møte opp og delta. De får innføring i hva de kan gjøre for å hjelpe barna til å hoppe trygt og i bruk av anlegget. De kan bidra med en vakt i kaféen ved behov, og trengs ellers for å sette i stand bakkene og støtte opp om egne og andres barn når det hoppes.

Klubben har også fast trening i bakkene torsdager kl 18, men det hoppes ofte i helgene også etter avtale. For å samle flere til ekstra hopping oppfordrer vi til å bruke klubbens facebookside Tromsø Skiklub Hopp. 

Pris og betaling
Prisen for hoppskolen er 400 kroner og gir ett års medlemsskap i klubben. Det inkluderer skileie, en idrettsforsikring og adgang til klubbhus og bakker. 

Vi foretrekker mobilbetaling via V;PPS betalings-app. Last ned app’en, og bruk V;pps-nr 736298.

Medlemskap/lisens

Medlemskap Tromsø skiklub hopp koster 400 for enkeltmedlem eller 600 kroner per år for en hel familie. Finn detaljer om medlemsskap her: http://tromsohopp.no/om-klubben/bli-medlem/

Skilisens er påkrevet for utøvere fra fylte 13 år for å kunne delta i terminfestede skirenn, og nytt lisensår starter 1. oktober. Skilisensen er en idrettsskadeforsikring  som gjelder på terminfestede skirenn, som også gjelder på trening. Skikisens bestilles det året utøveren fyller 13 år gjennom epost til medlem@tromsohopp.no, og faktureres gjennom https://www.minidrett.no. Mer informasjon om skilisens finner du her: https://www.skiforbundet.no/fagportal/skilisens/

Påmelding
Dersom du er interessert i å delta på hoppskolen, vennligst meld deg på på forhånd her. (Google document)