Ny pers i senior-NM av Johann Forfang – og god laghopping av Tromsøhopperne

Norgesmesterskapet i hopp for 2013 foregikk alt i 2012. Etter å ha vært forfulgt av uhell under byggingen, fikk arrangørene endelig innviet de flotte bakkene i Rena.

I mesterskapet tok Johann Forfang et nytt steg oppover. I normalbakken K90 på lørdag kom han på 11. plass. I stor bakke på søndag lå han på 9.-plass etter første omgang. Det ble litt mye å forsvare med hele norgeseliten på plass, og han falt ned til en 16. plass totalt. Begge disse plasseringene er bedre enn hans tidligere bestenoteringer i seniorklassen. Og bare for å minne om det: Johann er enda junior.

Tord Markussen Hammer var den eneste av de andre hopperne våre som kom til finaleomgang. På lørdag ble han nr 29 i liten bakke. Søndag ble det en 24.-plass i stor bakke.

Lagkonkurransen ble en ny fjær i hatten for det unge Tromsø-laget. Alexander, Johann, Jonas, og Tord kom på 6.-plass. Det er verdt å merke seg at de hoppet et rent klubblag fra Tromsø. Alle de andre lagene foran dem var kretslag med hoppere fra flere klubber.

Se omtale hos Skiforbundet her med lenke videre til NM-arrangørene og resultatliste.

Les omtale og intervju med Johann på Nordlys nettside.

Tagger: