Johann Forfang nr 3 og 4 i eliteklassen

Johann Forfang fikk et virkelig gjennombrudd denne helgen med 3. og 4. plass i Norgescuprennet i Granåsen. Han er nettopp blitt gammel nok til å delta i denne cupen, har hoppet seg opp i eliteklassen og slo nå til med to topplasseringer. Mandagens Nordlys hadde et stort oppslag med ham hvor han roses som en mulig ny hoppkomet. Vi gratulerer!

Christian Haugan har ikke hoppet renn siden han var 14 år gammel og har nå kommet tilbake i hoppbakken i Grønnåsen. Som alle hopperne i Tromsø har det blitt mest innetrening på ham hittil, og forskjellen til hopperne sørpå er derfor stor så tidlig i sesongen. Under prøvehoppingen skar en ski ut, og han fallt og slo seg kraftig. Om han var i stand til å hoppe?, lurte treneren på. – Jeg har ikke reist hit for å se på, sa Christian og la innpå smertestillende. Med dette utgangspunktet var det imponerende at han gjennomførte på lørdag og fikk en 13. plass på søndag med et lengstehopp på 96 meter. – Det gikk framover for hvert hopp, sa Christian, som nå ser at det ikke er så langt opp til teten i B-klassen.

En annen som var meget godt fornøyd, var Jonas Sandell. Han fikk sin beste plassering med en 6. plass i B-klassen i lørdagens renn. Søndag ble han nummer 9. Tilbakemeldingene fra trenerne i Trønderhopp er at han jobber godt og ligger godt an i forhold til målsettingene for sin utvikling. Innsatsen og resultatene gjør at han nå ligger godt an til at de vil ta ham ut til mange renn framover.

I A-klassen leverte Alexander Henningsen jevn og fin hopping med en 8.-plass og en 10. plass.

Resultatlista søndag her.

Resultater lørdag her.

Clas Brede Bråthen oppsummerer Granåsen og utviklingsbasert hopping på YouTube

Torsdag 15.12:
Tromsø med seks hoppere i Norgescupen!
I helga er det Norgescup hopp i Granåsen. Tromsø skiklub stiller med seks hoppere. Tord M Hammer og Johann Forfang i eliteklassen, Espen Eriksen og Alexander Henningsen i A-klassen og Christian Haugan og Jonas Sandell i B-klassen. Det er ikke mange hoppklubber i landet som har tilsvarende representasjon for tiden!

Du kan følge arrangementet på Skiforbundet sine hjemmesider.

Tagger: