To gutter på førstereiser

Denne helga åpna vintersesongens rekrutt cup (RC) i Folldal i Hedmark. Tromsø Skiklub var representert ved August Elvevold som deltok for første gang og stillte i RC C.

Etter en høst uten snø her i Tromsø var hoppene denne helga de første på lang tid. I dagene før rennet var August innom NTG i Lillehammer hvor det var et hyggelig møte med klubbkompis Alexander Henningsen og et par gode treningsøkter i 90-metersbakken. I Folldal fikk han nyttige tilbakemeldinger på hoppinga si av trener Hans Christian fra Lillehammerhopp. Under flotte vinterforhold var det betydelig fremgang for hvert av treningshoppene, og i konkurransen på lørdag gikk det også fint bortsett fra i 2 omgang da han gikk overende etter et forsøk på telemarknedslag. På søndag fortsatte fremgangen, ikke minst pga av Håkon som er skismører i Lillehammer-hopp og var veldig velvillig til å hjelpe oss med å preparere skiene. I 2 omgang i søndagens renn hoppet August sitt lengste hopp på 70 meter i K74-bakken, noe som holdt til en 10 plass.

Annet artig å melde fra Folldal, er at Anna Strøm (13) fra Alta satte ny bakkerekord for kvinner. Hun slo Anette Sagen sin gamle og roses av både Sagen og TV2-nyhetene.

En annen debut
Johann Forfang er ikke førstereisgutt i hoppbakken. Men i helga reiste han til Notodden for å stille første gang i FIS-cup for senior. Denne cupen er viktig for å sanke internasjonale poeng i rankingen og dermed åpne for deltakelse også i andre internasjonale konkurranser. Det ble en 16. plass og en 15.plass i en uhyre tett konkurranse hvor marginene avgjorde. Det er fremdeles tidlig i sesongen og lite hopping, og fokuset var mer å gjøre jobben en resultatene. Johann sin hardeste konkurrent til den ene plassen i Ungdoms-OL, Phillip Sjøen, ser ut til å dra i fra. Men det skal også tas ut et 7-manns lag til junior VM, og der ønsker Johann å melde seg på.

Tagger: