Planene for nytt hoppanlegg lansert

Mandag hadde klubben lansering av planene for oppgradering av Grønnåsen for media. Både iTromsø og Nordlys viet oss helsidesoppslag med fokus på prislappen.

Det har vært arbeidet intenst med planlegging av nye bakker i høst. Klubben har engasjert en av landets mest erfarne bakkeplanleggere, Arne Lund Gulbrandsen, til å lage en plan for oppgradering av anlegget. Det viktigste vi er ute etter er å få moderne bakkeprofiler tilpasset v-stil, lengre sesong både vinter (porselensspor i tilløpene) og sommer (plastlegging i unnarennene) og bedre rekruttbakker.

Søknad om tippemidler er levert. Der har vi prioritert legging av porselensspor i K45 som det viktigste prosjektet ettersom vi ikke har nok egenandeler til å få bygget om profilene, som bør skje i en felles grave-entreprise for alle bakkene. Dersom vi skulle gått til en entreprenør og betalt for hele ombyggingen av anlegget, ville prisen blitt 15,5 millioner. Med egeninnsats, rabatter og beregnet tilskudd av tippemidler, er det imidlertid kun 3-4 millioner kr som må reises i lokale kontante egenandeler. Usikkerheten om nøyaktig beløp skyldes den nye ordningen for refusjon av merverdiavgift.

Les mer om planene på undersiden «bakkene»