Lange hopp i Grønnåsen

Søndag ble årets NNM-helg avsluttet med rekrutthopping og lengdekonkurranse i Grønnåsen. Det så en stund ille ut for arrangementet; flaggene stod rett ut i den kraftige vinden. Heldigvis løyet det så rennene lot seg gjennomføre i alle bakkene.

Rekruttrenn
Først ute var rekruttene. Det stilte 15 barn fra 5 til 12 år og hoppet i 6-metersbakken og 12ern. Det var artig at det kom flere enn de som går på hoppskolen. Vi fikk prøvd de nye hoppskiene med NNN-bindinger, og de fungerte utmerket i småbakkene.

Lengdekonkurranse i hopp
Lengdekonkurransen ble gjennomført i både K70, K45 og K30.

I den største bakken nådde ikke hopperne helt samme lengde som på søndag. Idar Marø fra Alta (16 år) og Simen Sætermo Øien fra Tromsø (17 år) hadde begge to 71 meter i sine lengste hopp. Det resulterte i at de fikk hver sin bestemannspokal for innsatsen. Vi merket oss også Robin Pedersen fra Mo (15 år) med 68 meter, samme lengde som junioren Pål Theodor Hansen fra Rognan.

De relativt sterkeste prestasjonene ble nok levert i K45. 15-åringene Ole Mathis Nedrejord fra Karasjok og August Elvevold fra Tromsø hopper vanligvis i K70, men hadde valgt å gå ned en bakkestørrelse. Det lønte seg. Ole Mathis slo til med hele 47 meter i sitt lengste hopp. Slikt lukter det fugl av! August fulgte godt på med 44 meter. Både lillebror Ask Elvevold og Lemet Nystad fra Karasjok rundet 40 meter.

Veteranhopperen Ole Morten Tunes hadde gått 5 km kombinert langrenn tidligere på dagen og slått klubbkompisen Knut Wilhelm Nilsen i kampen om å vinne NNM i kombinert. Han var kanskjke litt sliten i sitt første hopp i K45. Men i det andre hoppet fikk han 39 meter til stor applaus.

I K30 var det to jenter som hoppet, Ingeborg Dahl Evertsen (16) og Mia Kanstad Kulseng (senior). Vi er meget fornøyde med at det nå blir jenteklasser i junior og senior, ikke bare småjenter!

Resultatliste for hopprennet.

Kombinert
Tre av guttene i fra Tromsø stilte til start i kombinert langrenn, uten at noen av dem har trent noe særlig på det før. Sverre Sander Stenseth, Andreas Breivik og Johannes Pettersen fikk seg en mer slitsom søndag enn vanlig der de måtte se langrensspesialistene suse forbi. Men de gjennomførte sporty, fikk sine medaljer fra NNM – og en fin gjennomkjøring før Solan Gundersens vinterleker, hvor de igjen har tenkt å stille i både hopp og kombinert.

En god oppfrisking
Arrangørene var meget fornøyde etterpå. Det er et stort apparat som skal settes i gang for å arrangere et hopprenn med stil- og lengdedommere, speakertjeneste og alt annet som hører med. Tromsø skiklub har fått mye ros for gode arrangementer tidligere, men denne kunnskapen må kontinuerlig oppdateres med nye folk med i klubben. Allerede om to uker skal vi i ilden igjen. Da blir det treningssamling for kretsen på lørdag 19. februar, og kretskarusell søndag 20. Vi ønsker alle velkommen til ny dyst!