Unggutta melder seg på i Norgescupen

Tord Markussen Hammer (22) er den mest etablerte av Tromsøhopperne i Norgescupen (NC). Han hopper i den nest beste klassen, NC A. I helgas renn i Sprova fikk han en flott 3.plass på lørdag. Vi håper dette viser at han er på vei oppover mot eliteklassen igjen, selv om han falt litt ned med å bli nr 10 på søndag.

I årsklassene under Tord kommer imidlertid unggutta fra Tromsø for fullt.

Johann Forfang (15) er egentlig for ung for å hoppe i Norgescupen, men har kvalifisert seg til å være med gjennom resultater i Rekruttcupen. Han kom nærmest rett fra sykesenga og fikk en kjempehelg med å vinne NC B på søndag og bli nr 3 på lørdag. Dette var en meget sterk prestasjon av en guttehopper som viser at han til tross for sin unge alder banker på i de høyere rangerte klassene også når seniorer er med. Lengstehoppet hans på på søndag med 99 meter og 3 x 18,5 i stil ble virkelig lagt merke til. Neste helg er han tilbake i den klassen han vanligvis hopper, A-klassen i Rekruttcupen (RCA). Med gode resultater i rennet i Skien kan han kvalifisere seg til Nordisk juniorlandskamp i Sverige helga etter, noe han ligger godt an til da han har vært best av de aktuelle både på Lillehammer og nå i helga i Sprova.

Alexander Henningsen (17) fikk en 18. og 12. plass i A-klassen. Det mest interessant for ham var imidlertid hvordan han ville gjøre det i forhold til de andre fem jevnaldrende som kjempet om de fire plassene til ungdoms-OL. Dessverre holdt det ikke for Alexander, som ble nr 5 i denne gruppa. Fra klubben er vi imidlertid meget stolte over at han har kommet så langt at han var med i uttaket og ønsker lykke til videre.

Sistemann som deltok fra Tromsø var Espen Eriksen (17). Han viste lovende takter med gode hopp i prøveomgangen og i finaleomgangen på søndag, da han landet på 93,5 meter. Med litt mer stabilitet, så kan det bli bedre plassering enn 10.-plassen som det ble i B-klassen.

Les mer om rennet og resultatene på Skiforbundets reportasje med resultatlister.

Vi har ellers omtale av reglene for hopp i Norgescupen og Rekruttcupen på klubbens hjemmesider.

Tagger: