Til topps i tretti’n

Lenke til bilder fra Rekruttrennet i Grønnåsen under.

En vanskelig opptakt
Det er lenge siden opptakten til et renn i Grønnåsen har vært så vanskelig. Uker med regn og vind, holke og lite snø i tilløpene, snudde til tett snødrev i uka før rennet. Så kom langrenns-NM og tok med seg tråkkemaskina til Kvaløya. Som om ikke det var nok, så stoppet det ikke å snø før rett før rennet startet. Men da ble det til gjengjeld riktig trivelig etter hvert; sola tittet fram, og vi fikk følelsen av å endelig kjenne at det varmet, at det endelig var bare godt å være ute.

Med hodet opp og skiene ned i K6
I K6 var det seks hoppere fra 5 år og oppover som stillte opp. For noen var det omtrent første gang de hoppet, selv om de hadde kompiser i de andre bakkene. Her gjaldt alle stilarter, fra hockey i tilløp, svev og nedslag til rette bein og stødig landing. Men alle landet med skiene ned og hodet opp. Sistemann som startet, Halvar, hadde gått sammen med småsøknene sine for å nå fram. Men de gikk så sakte at han kom akkurat til andre omgang, så han måtte få hoppe i egen pulje til sist. Han stod fint på sine første forsøk i Grønnåsen og for opp i K12 mens de andre spiste vafler i kiosken.

Med v-stil i K12
I K12 hadde det samlet seg en stor skare på toppen. Her var det mange hoppskoleelever som skulle vise at toppfart er helt greit. Bildene viser fin strekk. Og ikke nok med det; den ene etter den andre hoppet med flott V-stil. Enda så kort vei det er å få beina først ut og så inn igjen!

I siste liten kom klubbens to siste rekrutter feiende inn. Linda og Ragnhild har prøvd seg i Grønnåsen et par ganger bare. Nå kom de rett fra oppvarming med telemarkkjøring i Kroken. De var raske til å finne hoppski og få seg startnummer. Vi er ikke vant med rekrutter i K12 med kamera på hjelmen, men her skulle stuntene dokumenteres grundig. Linda var nok litt hemmet av at hun falt på en god lengde i prøveomgangen og landet litt forsiktig på 9 meter i konkurransen. Ragnhild var litt lengre og trengte bare å hoppe 8,5 meter i andre omgang for å vinne kvinneklassen. Hun mestret presset, slo for sikkerhets skyld til med dagens lengste hopp på 10 meter og stakk dermed av med seieren i sitt aller første hopprenn.

Til topps i tretti’n
Nå var det flere som hadde fått blod på tann, og påmeldingen i K30 økte plutselig. Sverre og Andreas, som vanligvis hopper i K45, åpnet med dobbelthopp på Xcuse-ski; Sverre først og Andreas rett etter. Bak dem stod det en rekke med debutanter. Bortsett fra Tor Magnus, så var det ingen som hadde vært og hoppa fra den ordentlige bommen i K30 før. Kanskje det var dette lille forspranget som gjorde at han var så avslappet og fornøyd at han kunne vinke til publikum i svevet – bare se på bildet! Men både Kristoffer, Vegard, Aleksander, Thomas og Vetle svevde flott over hoppet, og stod på det litt løse underlaget. Dermed var en viktig milepæl nådd; nå har de vist at de tør og mestrer også en så stor bakke. Vi gratulerer!

Etterpå var det saft, vafler og premieutdeling i klubbhuset. Det var det ikke alle som hadde tid til å være med på. Noen fortsatte i hoppbakkene, andre bygget spretthopp og lekte seg med de korte tvillingtupp-skiene. Først langt utpå ettermiddagen kom de to siste hopperne inn. Det var Linda og Ragnhild. Som var minst like jublende fornøyde som gutta: Nå hadde de også jobbet seg helt opp i toppen av 30’n! Om vi visste om noen som skulle selge hoppski?

Nå får dere selskap, Mia og Ingeborg!

Bilder fra rennet
Her finner dere flotte bilder fra Rekruttrennet i Grønnåsen 27.03.2011.

Bilder

Ønsker du å legge inn bilder fra rennet, senn inn bildene i en mail til: tromsohopp.skiklub@picasaweb.com

I meldingsfeltet setter du: rekruttrenn

Ønsker du ikke at bildet av ditt barn skal ligge på nett, send en mail til web ansvarlig.