Tips til trening for hoppere

Hoppskrifter
Norges skiforbund sine «hoppskrifter» tar opp verdier for hoppsporten: respekt, ydmykhet og glede. Dette understreker at hopping handler om mer enn styrke i beina. Kanskje til overraskelse for noen, så understrekes betydningen av laget for å få gode enkeltutøvere. Den siste delen av skriftet går inn på den fysiske treningen som skal til for å bli en god hopper.

Aktivitetsbanken
Aktivitetsbanken er en flott side med masse tips til øvelser og treningsopplegg for flere idretter og mange nivåer. På bankens inngangsside (her) ligger en forklaring på oppbyggingen. I menyene hvor du søker velger du «Ski – hopp».

Øvelsesbank for ungdom
Disse øvelsene er laget av Alexander Støckl og er beregnet på ungdom. De består av balanseøvelser som kan gjøres på ski (evt. rullebrett), satsøvelser og aerobicøvelser som skal styrke kjernemuskulatur. Klikk her.

Videoer fra Olympiatoppen
Olympiatoppen har et nettsted for basistrening med flere hundre videoer med generelle og spesifikke basisøvelser, treningstips, samt intervjuer med topputøvere og trenere.

Espen Bredesens hoppskole (her)
Dette er en humoristisk innføring i hoppsportens finesser som nok var mest beregnet på TV-titterne. Den er imidlertid en fin innføring i hva som skal til for å få et godt skihopp.

Tips om ski-aktiviteter med barn og opplegg for skoler: Se her.