Tromsø med tre hoppere i A-klassen og en elitehopper

Ved avslutningen av Norgescupen (NC) på plast blir det gjort opp status. Hoppernes prestasjoner blir vurert, og det legges til grunn for hvem som får delta i hvilke klasser til vinteren.

Fra i år av har Skiforbundet også laget et nytt rankingsystem som omfatter alle hopperne i landet. Det gjelder uansett hvilken klasse de hopper i så lenge de deltar i nasjonale renn. Dettte veies opp i mot resultater fra internasjonale renn. Rankinglisten må leses og brukes med forstand, skriver Skiforbundet i introduksjonen til den, og henviser bl.a. til at den er ny.

Tord Markussen Hammer er senior og har hoppet i Norgescupens eliteklasse i år. Han har levert mange gode resultater i sommer og også representert i kontinentalcupen. Han var derfor selvskreven til å fortsette å være med i dette selskapet av de 31 beste hopperne i landet. På den nasjonale rankingen har han kommet på 19.plass – med Bjørn Einar Romøren på plassen rett foran. Tom Hilde topper for øvrig denne lista foran Johan Remen Evensen. Vi kan jo også nevne at det hopper en annen kar i eliteklassen som lærte å hoppe i Grønnåsen – Vegard Swensen. Han representerer Asker etter å ha bodd sørpå lenge og ligger noen plasser foran Tord på rankingen.

Unggutta fra Tromsø har gjort det godt på plast i sommer. Det slår ut når de nå blir plassert i klassene de skal hoppe i i vinter. Systemet er slik at når hopperne blir gamle nok til å hoppe i Norgescupen, må de først veien om åpen klasse i NCB. Gode prestasjoner her betyr opprykk til NCA. Til den klassen er det tatt ut 28 hoppere til vinteren.

Alexander Henningsen (17) har deltatt i Norgecupen ett år allerede og har hoppet i NCA i sommer. Den klassen beholder han også til vinteren. På den nasjonale rankingen er Alexander best av juniorene fra Tromsø med en 46.plass. Mens de andre Tromsø-hopperne som har deltatt i Norgescupen i sommer har flyttet til Trondheim og trener i Trønderhopp, har Alexander satset på Lillehammer-hopp og NTG der.

Espen Alexander Eriksen (17) har også hoppet ett år i Norgescupen. I sommer vant han sitt første nasjonale hopprenn i B-klassen. Han har også hevdet seg i toppen i flere av de andre rennene. Det var derfor ikke uventet at også han ville få opprykk til A-klassen. Han er nå på 63. plass på rankingen.

Johann Forfang (16) har fått prøve seg i Norgescupen før på grunnlag av prestasjonene i Rekruttcupen, men er først gammel nok i år. Han vant suverent i B-klassen i et renn i Granåsen i august og ble etter det plassert skjønnsmessig rett inn i NCA. Han har senere også vunnet et renn i A-klassen og ble beste junior i NM på plast. Johann hadde dermed en sikker plass i A-klassen for vinteren. På den nassjonale rankingen er han nå nr. 52.

Jonas Sandell (16) har også sin første sesong i Norgescupen. Han har gjort det stadig bedre med god plassering i hovedlandsrennet i vinter og flere fine plasseringer i NCB i sommer. Han nådde imidlertid ikke opp til å komme med i NCA. På rankinglista har han 92.plass – en indikasjon på at han nok ikke er så langt unna å kunne rykke opp til A-klassen seinere i vinter om framgangen fortsetter. Ikke dårlig for en som begynte å hoppe på ski for 3 år siden!

Status er dermed at Tromsø har fem hoppere som er rangert blant de 100 beste i landet. Det må vi si oss fornøyde med!

Tagger: