Nordnorsk pall i NC i Granåsen

Tre nordnorske hoppere fra hvert av de tre fylkene stod på toppen av pallen i eliteklassen i Norgescupen i Granåsen på lørdag: Robin Pedersen fra Stålkameratene og Nordland vant, foran vår egen Johann Forfang og Ole Mattis Nedrejord fra Nordlys og Finnmark.

Dette må være en nærmest historisk innsats fra en landsdel som knapt har moderne hoppbakker for seniorhoppere! Det er spesielt artig for oss i Tromsø med Ole Mattis, som vi kjenner godt fra samlinger og som har brukt Grønnåsen som treningsbakke. Han har hevet seg kraftig i vinter og vant blant annet et FIS-renn. Vi er selvfølgelig også glade for at Johann hopper seg opp dit vi vet han kan etter et par renn hvor han ikke har fått det til å stemme. Robin Pedersen var en aldri så liten sensasjon med seier i sitt første renn i eliteklassen.

I A-klassen ble Tord Hammer nr. 10, Jonas Sandell 11 og Alexander Heningsen 21. I B-klassen ble Espen Eriksen nr 12 og August Elvevold nr. 18.

Resultatliste fra lørdagens renn i eliteklassen her og A- og B-klassen her.
Omtale i Nordlys her.

Søndag: Brakseier til Tord i A-klasssen, Johann nr 3 i elite
På søndag hoppet Johann seg på pallen igjen; det ble en 3.-plass etter hopp på 130,5 og 132 meter, det siste det beste i omgangen. Johann syntes selv det var «greit», men ikke mer (se omtale i Nordlys her). Han bør nå likevel notere at han var best de to rennene sett under ett. De andre nordnorske hopperne som stod på pallen på lørdag kom litt lenger ned i dag: Robin Pedersen ble nr 5 mens Ole Mattis Nedrejord ble nr 7.

I A-klassen noterte Tord Hammer seg for en brakseier, 14,6 poeng foran nr. 2. Han hoppet 134,5 og 137,5 meter og hadde stilkarakterer jevnt på 19-tallet. Dette var en god søknad for å rykke opp igjen i eliteklassen. Jonas Sandell ble nummer 13. Alexander Henningsen ble dessverre disket etter et hopp på 130 meter.

I B-klassen fikk Espen Eriksen en fin 5.-plass med 123,5 meter som lengste hopp.

Resultater fra søndagens renn her.