Med Barbie-dokker på kretsrenn

Kretsen har satset på rekrutteringsrenn for de yngste i år. I Øverbygd har de nå et suverent flott anlegg med K5, K10 og K15 for de aller yngste rekruttene, mens de litt eldre skulle konkurrere i K40.

Ivar Solberg er en krumtapp i hoppmiljøet i Øverbygd. Han ble veteran-verdensmester i kombinert i en alder av nesten 70 år i 2008. Nå var han hofteoperert og ”bare” engasjert i administreringen av rennet og ikke minst speaker-tjenesten. Arbeidet med bakken falt derfor i sin helhet på Dan-Kjetil Nordheim, med mobiliserte hjelpere.

Resultatet av rekrutteringsarbeidet deres møtte oss allerede i garderoben kvelden før, der vi søkte tilflukt for kulda før prøvehopping: Her ble det lekt med Barbie-dokker mens jentene satt og ventet. Litt uvant, men en gledelig utvikling som viser at Anette Sagen får flere etterfølgere. I Øverbygd er det jentene som dominerer både på hoppskolen og i kick-bokseklubben, så der lurte de på hvor guttene var blitt av; er det dataspillene som er deres arena nå?

Vi som overnattet ble innlosjert på Filmcampen bare noen få kilometer fra bakkene; det var både praktisk og et hyggelig sted å være. Flesteparten av Tromsøhopperne kom på morgenen, og det viste seg at vi ble den største gruppa av deltakere.

En av kandidatene til rennets tøffeste utpekte seg med en gang: Gabrielle på 9 år fikk valget mellom å hoppe i K15 eller K40. Var det noe å lure på, syntes hun å spørre, og pekte resolutt på den største bakken. Pappa Trond hadde bare å bære skiene opp til toppfart, og derfra hoppet hun så det grein og høstet stor applaus. Den andre kandidaten til rennets tøffeste var jevngamle Vegard. Han datt så det så stygt ut, og mange tenkte på fallet hans i fjor. Men han gikk rett opp i neste omgang, la på lengden og stod.

De fleste av våre hoppet i K40. Den er nylig ombygd fra en større bakke og har et moderne overrenn og langt og bratt unnarenn. Det kan være krevende å komme over kulen, men gjør man først det, så syntes mange at det er lett å komme langt, selv om det var liten fart. Den som kom lengst i rennet, var Joachim Hegle; han tangerte pappa Bjørn sin bakkerekord på 33,5 meter fra i fjor. For den bragden vanket det fruktkurv fra Co-op, som ble rundelig fordelt. Men på trening var han lenger, så du kan nok ikke regne med å være på den lista så mye lenger, Bjørn, om du ikke trår til i veteranklassen når Øverbygd igjen skal ha renn i april. For da satser vi på å komme sterkt tilbake; det er mye koselige folk i hoppmiljøet i Øverbygd, og selv med små ressurser klarte de å lage et fint arrangement.

Tagger: