Johann Forfang til junior VM etter COC-poeng

I kontinentalcupen (COC) i Zacopane kom Johann Forfang på 19.-plass i søndagens renn. Etter første omgang var han oppe på en imponerende 5.-plass etter et hopp på 125,5 meter. I andre omgang slo han av 11,5 meter og raste ned til 19.-plass, som han delte med en annen nordmann, Fredrik Bjerkengen. Men plasseringen holdt til at han fikk sine første 12 COC-poeng.

På lørdag ble det bare ett hopp som avgjorde konkurransen. Det fikk ikke Johann til slik han kan, og han ble nr 54 av 90 startende.

Til avisa Nordlys sa Johann at rennet var en opptur. – Det var nære ved å bli en veldig god dag, men jeg knota det til i andre omgang. Jeg hopper for ustabilt, jeg har ikke helt klart å jevnlig få ut de gode hoppene.

Den mest gledelige beskjeden fikk han imidlertid etter rennet da laguttaket til junior-VM ble offentliggjort. Da ble det klart at Johann kom med på laget – for andre år på rad. Det går i Liberec i Tsjekkia i slutten av måneden.

Vi gratulerer med både uttaket og helgas resultat. Førsteomgangen til Johann på søndag viser hvilket potensial han har; det er imponerende av en 17-åring å hevde seg slik i voksent selskap!

Les omtale hos Skiforbundet her og resultatliste hos FIS her.

Dette er det andre rennet Johann hopper i kontinentalcupen denne sesongen (han var med til et renn i Lahti som ble avlyst). I romjula hoppet han i Engelberg. Der var han bare 1,6 poeng bak å komme med blant de 30 beste som fikk hoppe 2. omgang. Se omtale hos Skiforbundet her.