Ask Elvevold med bakkerekorder i Øverbygd

Vi var to biler med barn og ungdommer i alle aldre som rømte et regnfylt og trasig Tromsø på lørdag. På turen innover ble et håp tent da vi møtte sludd i Lavangsdalen. På Heia begynte det å bli hvitt. Beslutningen om å ta en dag i slalombakken på Myrefjell viste seg å være riktig. Der hadde de et solid grunnlag med kunstsnø og fine forhold. De nye kulene de har lagt opp gjør at det er mer å leke seg på av hopp, skjønt det ble etterlyst større utfordringer. En gjeng la inn et besøk i Polarbadet etter bakken. På kvelden var det samling i gymsalen på Bardufostun med innebandy og en ny variant av dødball som Loke lærte bort.

Søndag ankom vi Skjærhaugen i Øverbygd. Det hadde snødd mindre der enn både i byen og på Bardufoss. Ivar Solberg hadde lagt ned en formidabel innsats med å bære snø opp i stillaset på den nye 25-metersbakken. Her var det bare å hive seg rundt og fullføre jobben. Under forberedelsene noterte vi at kombinertfolket i Sørreisa satser på å bygge opp aktivitet igjen og stilte med tre gutter. Det var også gledelig å se at BOIF var representert i hoppbakken igjen.

Med lite snø fra før, var det stor interesse for å hoppe mye. Alle meldte seg derfor på i alle bakkene og ble med så langt de mestret det. I K5 var det mange som hoppet langt og godt; Erik Mathisen som begynte å hoppe før i år hadde lange svev på 6 meter, og Sverre og Ask fikk notert seg for hhv 7 og 7,5 meter. Det siste visstok tangering av bakkerekorden. I 10-meteren hang enda alle sammen godt med, selv om det var litt mer reservert hopping. I 15-meteren kom det første frafallet. Og i 20-meteren ble det enda færre som hoppet. Der fikk Ask definitivft notert bakkerekord – 21,5 meter. Lillesøster Anna og Øverbygds egen Tilli Elise Nordheim viste også at jentene kommer og klatrer oppover i bakkene; det ble notert 16 og 18 meter på de to jentene.

Etter hoppinga var det en populær avslutning med staking på miniski. Og utdeling av flotte premier. En stor takk til Ivar og de andre fra Øverbygd for at de klarte å få avviklet et hyggelig renn under så vanskelige forhold!

Folkebladet sine bilder fra rennet her. I avisa var det stort oppslag med Ask, som beskjedent mente at rekorden hans ikke ville stå lenge. Ask i Skjærhaugen_NyeTroms Får han rett når hopperne på nytt inntar Skjærhaugen 31. mars?

Endret invitasjon
Snøforholdene og værvarselet gjør at Øverbygdopp utsetter rennet en dag:

«Ifølge Yr.no blir det en del snø lørdag og lettere vær søndag, så vi har besluttet å utsette rennet til søndag. For å få optimale forhold må vi få ned så mye snø som mulig, og søndag vil det bli flotte forhold i alle de 4 minste bakkene. (HS 5, 10, 15 og 27).

Vi følger samme program som tidligere utsendt. Det må tas forbehold om bakkene blir klare til trening kl 12.00. Vi regner med at det blir trening også lørdag fra kl 18.00.»

Opprinnelig invitasjon:
Jeg har gleden av å invitere til småbakkerenn i Skjærhaugen lørdag 11. februar.

Bakkene:
HS 5, HS 10 og HS 15 er i fin stand. Alle bakkene med oppkjørte spor.
Det er meldt noe snø fram mot helga, så det er en mulighet for at vi kan få i stand også HS27.

Program:
Kl 12.00: Trening i alle bakkene.
Kl 14.00: Rennet starter. En hopper fortløpende i HS5, HS10 og HS15. Prøveomgang og to omganger. Kun lengdemåling.
Kl 15.00: HS 27. (Med forbehold om snøforholdene)
Kl 16.00: Sprint. Staking på miniski

Premieutdeling like etter rennet.

Annet:

Oppvarmet garderobe.

Salg av pølser, vafler, brus, kaffe mm.

Vi tar påmelding i bakken, men vil gjerne ha tilbakemelding på hvor mange som kommer sånn cirka. De som ønsker å være med oppfordres til å si i fra til meg på forhånd (se kontaktinfo under).

Vel møtt!

For Øverbygdhopp

Ivar Solberg
Kontaktinfo for forhåndspåmelding og ytterligere informasjon:
Mail: ivar.solbergATsagatun.net

Fra skiklubben i Tromsø kan vi varmt anbefale disse bakkene. Skjærhaugen er et fantastisk flott nybegynneranlegg med små bakker som er bygget med moderne profiler. Mange bakker med tette trinn mellom gir gode muligheter for å gradvis gå opp i bakkestørrelse. Se nettsida til Øverbygdhopp med bilde av bakkene.

Det er skolefri i Tromsø dagen før rennet, så interesserte har god mulighet til å få en lang hopphelg som kan kombineres med andre aktiviteter på innlandet (alpinbakker, langrenn, fjellturer, bad, dyrepark). Det er overnattingsmuligheter på Filmcampen i Øverbygd (kort vei å kjøre til bakkene) og på Bardufosstun (egne priser for idretten, rimelige hytter og idrettssal.

Tagger: ,