Veteran og juniorer i mesterskap

Mens barna kunne kose seg med hopp på Templarheimen, var de eldre hopperne i aksjon i flere mesterskap, fra veteran til rekrutt:

Stein nr 4 i Veteran-VM
Stein Johannessen hadde en av sine årlige hopputflukter. I år var det veteran-VM i Harakov som var målet. Totalt deltok 200 hoppere fra 19 nasjonar. Stein forteller at dette er en økning fra tidligere år. Særlig har det nå kommet flere i de yngste klassene mellom 30 og 40 år.

Til tross for at han ikke var fornøyd med hoppingen sin i 90-metersbakken, så ble Sten nummer 4 i sin klasse. Vi gratulerer! Vinner i denne bakken uansett alder ble for øvrig Knut Bjørnar Strøm, opprinnelig fra Skjervøy. Han har vært temmelig suveren noen år, men Stein forteller at han fikk flere konkurrenter å bryne seg på i år.

Matti Nykânen var den store stjernen i rennet. Han har tidligere gjort ikke helt vellykkede forsøk på å reise seg og komme tilbake i hoppbakken. I år var det imidlertid en stram og veltrent kar som ble fulgt over alt av journalistenes telelinser, kunne Stein fortelle. TV viste bilder av gamle bragder som da han satte verdensrekord på 187 meter i en bakke som i dag ville ha blitt stemplet som uforsvarlig på grunn av manglende spor. En av de andre gamle storhetene som stilte opp var Andreas Goldberger, som åpnet rennet med å hoppe med kamera på hjelmen.

Junior NM
Klubben hadde virkelig mobilisert til junior NM på Lillehammer. Guttehopperne Johan Forfang og Jonas Sandell stilte opp sammen med juniorene Eirik Hansen, Alexander Henningsen, Simen Sætermo Øien, Espen Eriksen og Øystein Nyseth. Dermed hadde vi nok hoppere til at det lå an til uttak selv med to lag til laghoppinga.

Dessverre ble rennet i liten bakke (K90) på lørdag ødelagt av dårlige forhold. Sporet i bakken gikk gradvis i oppløsning. De som hoppet seint fikk dårligere og dårligere glid. Johann, Eirk og Alexander kom med blant de 20 beste.

Dermed ble laghoppinga flyttet til stor bakke. Men med en skade og en guttehopper som ikke fikk lov til å stille her, så fikk vi dessverre bare med ett lag likevel. Eirk, Alexander og Espen gjorde en hederlig innsats og endte på 11.-plass.

Søndag ble forholdene bedre. Gutta fant seg imidlertid ikke til rette i storbakken likevel. Johann ble best med en 23. plass.

Se omtale av rennet hos Skiforbundet.

Solan Gundersens vinterleker
På den andre siden av fjellet var fire forventningsfulle hoppere med på årets storsamling for de yngre hopperne i 12, 13 og 14 årsklassen: Solan Gundersens vinterleker i hopp og kombinert. Se egen artikkel.

Tagger: