God Tromsø-innsats i hovedlandsrennet

Johann Forfang ble nummer 2 i 16-årsklassen hovedlandsrennet i Trondheim på lørdag. Han ble bare slått av Mads Berggaard, som omtales som årets hoppkomet i denne årsklassen etter bl.a. å ha blitt nummer 14 i senior-NM for to uker siden. – Jeg hoppet en meter lenger enn Mads i første omgang, men fikk dårligere stilkarakterer, forteller Johann til Nordlys. – I finaleomgangen gjorde jeg et dårlig skihopp som jeg fikk mye ut av, mens Mads slo til med dagens lengste. Dette var et nytt sterk prestasjon av Johann denne sesongen, og vi gratulerer!

Det var imidlertid Jonas Sandell som overrasket mest med å hoppe seg inn til en 11. plass i samme klasse. Jonas begynte med hopp først da han var 14 år gammel, men har trent hardt og vært en av de ivrigste i klubben etter det. Dette var virkelig fortjent lønn for alt strevet og et aldri så lite gjennombrudd! August Elvevold var førstereisgutt på et større arrangement utenfor kretsen. Han syntes det ble vanskelig å gjøre det samme i en så stor konkurransen som han gjør på trening hjemme og kom et stykke ned på resultatlista i 15-årsklassen. Men August var kjempefornøyd med å ha fått prøve seg i et nasjonalt renn og har fått appetitt på mer. Det er bare å fortsette å trene og melde seg på for å få mer erfaring, August!

I fredagens laghopp ble de tre gutta nummer 6 på et blandet lag sammen med Robin Pedersen fra Nordland. Konkureransen foregikk i K60.

Omtale og resultater fra hovelandsrennet finnes her.

Tagger: