Fine plaseringer av Tromsø-hopperne på plasten i Granåsen

Skihopping er blitt helårsidrett. Sommerhopping på plast har vel ikke rukket å få helt samme oppmerksomhet som vinterhoppinga. Men det er en viktig oppkjøring for hopperne, og plasseringene har også betydning for hvilke klasser de blir plassert i til vinteren.

Da er det gledelig er det å se at Tromsø sine hoppere gjorde det meget bra i Norgescupen i helgen. I eliteklassen fikk Tord Hammer en 8. plass i K90 på lørdag og en 4. plass i K123 dagen etter. For dette blir han belønnet med deltakelse i Kontinentalcupen, som går på hjemmebane i Granåsen. Tord har vært ute og representert før, men det begynner å bli en stund siden – alt for lenge siden, sier han selv. Vi gratulerer! Vil du lese mer om hva han synes om rennet og om hoppinga hans, så kan du følge med på hans egen hjemmeside http://www.tordhammer.com/

Johann Forfang, som er gammel nok til å hoppe i Norgescupen første år i år, vant B-klassen med klar margin på lørdag. Han ble derfor flyttet opp til A-klassen på søndag, og kvitterte med en fin 5.-plass. Espen Alexander Eriksen slet en del i vinter, og vi gleder oss derfor over at han nå kom på øvre del av resultatlista begge dagene. Jonas Sandell, som i likhet med Johann er gammel nok for Norgescupen først i år, fikk også fine plasseringer i B-klassen.

Lørdag:
K-90
NC elite:
8. plass Tord M. Hammer
NCB :
1. plass Johann Forfang
5. plass Espen Alexander Eriksen
17. plass Jonas Sandell

Pga plassering ble Johann flyttet opp i NCA søndag

Søndag:
NCB i K-90:
7. plass Espen Alexander Eriksen
12. plass Jonas Sandell

NC elite K123:
4. plass Tord M. Hammer

NCA:
Delt 5.plass Johann Forfang

Omtale av rennet og resultatliste finnes på Skiforbundets hjemmesider.

Tagger: