En solid søknad til landslagshopping fra Johann Forfang

Rekuttcupen (RC) har denne helgen hatt renn i Hasselbakken i Skien.

Johann Forfang kom på 2. plass på lørdag i RC A – ett fattig poeng bak vinneren. Søndag lå han på samme plassering etter første omgang. Denne gangen var imidlertid marginene på hans side. Han hoppet seg opp til seier – 0,8 poeng foran andremann. Med disse to toppresultatene har Johann styrket sin posisjon ytterligere foran uttaket til Nordisk juniorlandskamp. Det avgjøres på mandag.

Kompisene Simen Sætermo Øien og Jonas Sloth Sandell hoppet jevnt i C-klassen. Lørdag hadde de begge to alle sine hopp mellom 52,5 og 55 meter. Det holdt til 18. og 20. plass i en stor klasse. På søndag var de igjen helt jevne og hadde fire hopp tilsammen på enten 55,5 eller 56 meter. Dermed rykket de opp til 14. og 16. plass. Hoppingen de viste på søndag er blant det bester de har gjort i vinter og vitner om fin skjerping i konkurranse.

Fullstendige resultater finnes her.

Norgescup i Midtstubakken
I Midtstubakken var det åpning av den nye 95-metersbakken med Norgescup. Det er gledelig å se at Tord Markussen Hammer leverte to nye gode plasseringer. Lørdag hadde han konkurransens lengste hopp på 129,5 meter i andre omgang, men hadde for dårlig førsthopp til å bli bedre enn nr 5. Søndag tok han imidlertid steget videre og ble nummer 2.

I B-klassern fortsatte de to unggutta fra Tromsø å hevde seg godt. Alexander Henningsen ble nummer 6, mens Espen Eriksen ble nr 11 på lørdag. Søndag datt de litt ned ved å bli nummer 10 og 15.

Les mer fra rennet i Midtstubakken og om rangeringen i Norgescupen hos Skiforbundet.

Tagger: