Bronse i laghopp i junior-VM til Johann Forfang

Johann i jr-VM

Johann Forfang i svevet i junior-VM

Johann Forfang vant bronse i junior VM i laghopp i Val di Fiemme lørdag kveld. Det var en stolt Tromsø-gutt som kunne motta medaljen. Klubben gratulerer – dette var stort!

Konkurransen ble vunnet av Polen, 4,6 poeng foran Østerrike. Derfra var det 11 poeng ned til det norske laget, som klarte å ta inn Finnland i siste omgang og klatre fra 4. til 3.-plass.

Det norske laget var på ingen måte favoritter etter å ha kommet godt ned på resultatlistene i den individuelle konkurransen. Johann ble ikke tatt ut til den og var skuffet over laguttaket. – Jeg hadde levert det man kunne forvente på treningen, men ble likevel ikke tatt ut. Jeg var veldig langt nede, fortalte han til Nordlys etterpå. – Derfor er jeg skikkelig stolt. Det er ekstra artig å ta medalje når vi var underdogs på forhånd.

Han fikk også ros av treneren for juniorlandslaget etter denne prestasjonen: – Jeg er veldig imponert over Johann. Det er lett å grave seg ned etter å ha blitt vraket, men Johann kom til stadion her og var virkelig fokusert på å levere varene, hvilket han også gjorde, skryter Jan Ottar Andersen til Nordlys.

Se omtale av begivenheten i iTromsø her og hos FIS her.
FIS resultatliste her.
Arrangørene i Val di Fiemme har en fyldig nettside med mye bilder, bl.a. et videointervju med Johann her.
Skiforbundet har fine bilder av Johann i et nydelig svev og på seierspallen med laget – se her.

Individuelt
Troppen til junior VM bestod av fem hoppere, mens bare fire skulle få hoppe. Johann fikk ikke hoppe individuelt, til tross for at han hadde det nest lengste hoppet av de norske i uttakingen. Dermed ble det bare en Tromsø-deltaker individuelt, Jonas Sandell, som hopper for Sverige internasjonalt. Han kom ikke til andre omgang.
Se resultatliste menn her.

For nord-norsk hoppsport bør vi merke oss at Anna Strøm fra Alta kom på en meget sterk 11.-plass.
Se resultatliste kvinner her. Anna dro for øvrig rett fra VM til en overlegen seier (26 poeng) i nordisk juniorlandskamp, hvor hun var eneste nord-norske deltaker (se Skiforbundet her).

Avlysninger for Tord
Klubbens tredje internasjonale hopper denne helgen, Tord Markussen Hammer, kom seg dessverre ikke lenger enn til Gardermoen. Det var falt store mengder snø i Planica, og kontinentalcup-rennet ble avlyst. Det norske laget reiste isteden til Holmenkollen for å hoppe Norgesup. Der ble det imidlertid også avlysning – både på lørdag og søndag – pga vind og tåke.

Mandag åpnet det seg en ny sjanse: Tord ble tatt ut til COC i Iron Mountain i USA – se Skiforbundets uttak her og intervju i Nordlys her.

Tagger: