Stor hopphelg for Tromsø-hopperne

Denne helga var det Norgescup i K95 i Midtstua i Oslo – med syv tromsøhoppere i aksjon. Det var fantastiske forhold hele helga med fin trekk inn i bakken lørdag og helt vindstille søndag. Her var bortimot hele Trønderhopp med og nesten alle tromsøhopperne.

Tord M. Hammer viste nok en gang hvor han hører hjemme, helt i toppen. To 4. plasser i eliteklassen er meget solid! 🙂

Alle Tromsø-hopperan gjorde enkelthopp av god kvalitet som viser at de trener godt. Debutant Johannes Pettersen fikk til noen flotte svev i sitt første NC-renn. Etter å ha funnet ut av bakken kom han på en flott 9. plass i B-klassen, foran et kobbel av Tromsø-hoppere. Han var dessverre uheldig å forstue foten sin kraftig da han «hoppet» ut av bussen søndags morgen og kunne derfor ikke delta på rennet denne dagen. Her fikk imidlertid Alexander Eriksen en fin 11.-plass – igjen med de andre fint etter.

Resultater lørdag:
http://www.skiforbundet.no/Documents/Gren/Hopp/KM%20Norgescup/Resultater/Midtstua%20janaur%202015/ResultatLørdag%20Midtstua.pdf

Resultater søndag:
http://www.skiforbundet.no/Documents/Gren/Hopp/KM%20Norgescup/Resultater/Midtstua%20janaur%202015/R3esultater%20%20Midtstua%20søndag%20_.pdf

Verdenscupen
Johann Forfang har nå virkelig etablert seg på det norske landslaget, som rundt denne helga har vært i Polen.

Torsdag var det renn i 134-metersbakken i Wisla. Her dro han til med det nest lengste hoppet, men et dårlig nedslag og trekk for forholdene gjorde at det ble 14.plass. Andre omgang ble dessverre avlyst. Se omtale i iTromsø her.

Lørdag var han for første gang med på det norske førstelaget som hoppet laghopp i Zakopane. Her leverte han igjen jevnt god hopping. Laget lå an til å komme på 3.-plass, men Anders Fannemel mislyktes dessverre under dårlige forhold i lagets siste hopp så det ble en irriterende 4.-plass. Og dermed måtte Johann vente litt til på å komme på pallen i verdenscupen. Se omtale i VG her.

Søndag var det individuell konkurranse i Zakopane. Her kom Johann på 21.-plass. Se omtale i iTromsø her.