Skihytta feirer 100 år 6. april

Det blir feiring av 100-årsdagen for Skihytta på toppen av Grønnåsen 6. april fra kl 11. Vi stiller med hoppski for barn, og vårt æresmedlem Ragna Johannessen vil fortelle fra historien til hytta.

Viktig skihistorie
Skihytta har spilt en meget viktig rolle i byens skihistorie. Den ble åpnet 5. april 1914. Med den fikk byens skiløpere et nytt mål for skiturene, og et hyggelig tilholdssted både sommer og vinter. Medlemmer av Tromsø skiklub kom inn gratis, mens andre måtte betale 25 øre. Aktiviteten tok seg kraftig opp etter at skihytta sto ferdig.

Hytta var i skiklubbens eie fram til slutten av 1990-tallet, da den gikk over til kommunen i forbindelse med at klubben måtte gi fra seg Grønnåsen-eiendommen. Torbjørn Grimstad har satt den i stand og i dag driftes den av Rica ishavshotell.

I 1997 ble Skihytta kåret til byens offisielle kulturminne under den landsomfattende kulturminnestafetten. Vil du vite mer om historien til stedet, kan du lese her.

Program for markeringen 6. april
Klokken 11-16: Rica holder Skihytta åpen med salg av kaffe, kakao, vafler og tursjokolade. Ute blir det laget til snøbenker og satt opp griller der folk kan grille medbragte pølser i vårsola. I akebakken ned fra Skihytta blir det skileik- og hoppbakke. Hoppski med NNN-binding for barn blir lånt ut av Tromsø skiklub hopp.
Klokken 13: Tale til Skihytta ved ordfører Jens Johan Hjort.
Deretter avdukes plakett fra Tromsø bys vel ved Aase Myrvold. Hun er barnebarn av byggmester Petter Tessem, som reiste Skihytta i 1914.
Ragna Johannessen, ærsmedlem i Tromsø skiklub, vil fortelle om Skihyttas historie.

Tromsø kommune ved Tromsømarkaprosjektet deler ut 600 kanelsnurrer, skolebrød og boller.

Kommunen har også laget en historieskiløype med historier og kunnskap fra Skihyttas hundreårige historie for barn og voksne i området rundt Skihytta.

Skihytta ligger på Rismålshaugen lett tilgjengelig via lysløypa på ski, eller med buss 24 fra Sentrum.